SOL Sisters doneert 750 euro aan Stichting Chica's projecten in Oeganda

Lichtenvoorde - De SOL (Stichting Ontwikkelingshulp Lichtenvoorde) Sisters steunt Stichting Chica's projecten in Oeganda met 750 euro.

Stichting Chica is bezig met de voorbereiding van een school voor wees- en kwetsbare kinderen. De Stichting wil de 750 euro graag inzetten voor deze nieuw te bouwen school in het oosten van Oeganda: de Unity Nursery and Primary.
Het plan en het ontwerp voor de school zijn geschreven in samenwerking met de lokale bevolking, zo voelt de bevolking zich betrokken en verantwoordelijk. Een belangrijk ingrediƫnt voor een succesvol project.

Naast de nieuwe school ondersteunt Stichting Chica ook de Lwala Girls Primary School. Ieder jaar worden in Oeganda schoolpakketten (lokaal) ingekocht voor de weeskinderen op deze meisjesschool. De kinderen werken dan met voor hen bekende materialen. Daarnaast wordt ook de lokale ondernemer ondersteunt en betrokken bij het project.

Voor meer informatie over beide projecten kunt u terecht op www.buildforunity.nl voor de Unity Nursery and Primary School en op www.geefeenschoolpakket.nl voor de Lwala Girls Primary School.