Als afsluiting was er gelegenheid om met Femke op de foto te gaan.
Als afsluiting was er gelegenheid om met Femke op de foto te gaan. Foto: Bernadet te Velthuis

Femke Stoltenborg enthousiasmeert meiden van Longa'59 met volleybalclinic

Lichtenvoorde - Zaterdag 4 april heeft oud Longa'59 speelster en Oranje-international Femke Stoltenborg een clinic gegeven aan 32 jonge enthousiaste Longa '59 volleybalsters. De uitverkoren jeugdteams waren dames 3, meisjes B3 en het nieuwe meisjes C-talenten team.

Na een gezamenlijke yell begon de clinic met een warming-up met kracht en loopschooloefeningen. Na de warming up was er tijd voor oefeningen met bal waarbij alle aspecten van het volleybal aan bod kwamen.

Technieken Nederlands team
Iedere keer gaf Femke duidelijk uitleg hoe zij de technieken uitvoert en hoe deze aangeleerd worden bij het Nederlands team.
Als afsluiting van het eerste deel van de clinic was er gelegenheid voor de meiden om met Femke op de foto te gaan.

Foto- en filmmateriaal
De kantine van de Hamalandhal was omgetoverd tot een collegezaal. Femke was na de clinic te gast in een uitzending van college tour. De meiden van Longa '59 hadden vooraf de mogelijkheid gekregen om vragen door te geven.
Han Bulten, die de rol van Twan Huys perfect waarnam, onderwierp Femke aan een groot aantal vragen. Haar nog korte intensieve carrière werd middels vragen doorlopen, afgewisseld met soms hilarisch oud en nieuw foto- en filmmateriaal.
Het publiek had ook de mogelijkheid om enkele vragen te stellen.

Collega's en familie
Han had zelfs de moeite genomen om assistent bondscoach Saskia Van Hintum, Oranje-international Judith Pieterse, vader Stoltenborg en oud teamgenoot Leonie Otten voor de camera te krijgen. Alle vier schetsten zij een kort beeld van Femke.
Als afsluiting werd Femke door de 3 aanvoersters middels een kleine presentie bedankt en sloot voorzitter Gerard Bezemer deze fantastische middag af.

Voor meer informatie over Longa '59, zie de website.


www.longa59.nl