Met 95 inschrijvingen voor de 1e TheissenCup kan FCCL weer een nieuw record noteren in de boeken.
Met 95 inschrijvingen voor de 1e TheissenCup kan FCCL weer een nieuw record noteren in de boeken. Foto: Bernadet te Velthuis

Tweemaal podium voor FCCL op BMX
European Cup in Zolder (B)

Lichtenvoorde - Afgelopen paasweekend werden ronde 1 en 2 van BMX European Cup in Zolder gereden. Een aantal FCCL-ers reden zaterdag mee: Mart Garstenveld, Finn en Bengt Braakhekke, Stef Hollander en Anne Mokkink.

In totaal deden circa 3600 rijders mee aan deze internationale wedstrijd. Door de hoeveelheid deelnemers werden er maar 2 manches gereden. Voor Bengt en Stef hield het helaas op na de manches. Mart behaalde een onverwachtste 5e plek in de 8e finale.
Finn behaalde zelfs een kwartfinale, maar wist zich helaas niet te plaatsen voor de halve finales. Powergirl Anne Mokkink daarentegen wel. Ze wist zich zelfs te kwalificeren voor de finale om deze dan ook maar winnend af te sluiten! Een geweldige prestatie! Op zondag verliepen de trainingen voorspoedig, zodat men snel met de twee manches kon beginnen. Mart behaalde in de manches een 4e en 3e plek en mocht door naar de 8e finale, hierin raakte hij betrokken bij een valpartij en werd 7e. Anne schopte het wederom tot de finale. Met een heel close finish tussen de nummer 1 en 2 werd ze fantastisch 2de. Dubbel gefeliciteerd Anne!

Weer nieuw record voor FCCL !
Met 95 inschrijvingen voor de 1e TheissenCup op 2e paasdag kan FCCL er weer een nieuw record noteren in de boeken. Van 5-jarige mannetjes die soms al slingerend de baan over gingen tot het brute geweld van de cruiser klasse, leverde dit zelfs een a-b-c finale op, net als bij de 8/9-jarigen!

Dit alles is vastgelegd door het camerateam van RTV-Achterhoek. Verder is jong en oud bezig geweest om de baan wedstrijd klaar te maken en een heuse FCCL Sponsor zuil -in clubkleuren- te plaatsen. Mede mogelijk gemaakt door Ron & Jarno Snoeck.

Zaterdag 11 april is het NFF regio in Putten en op zondag de 1e TopCompetitie in Valkenswaard. Info: fccl.nl