SVBV – Erix 2-4 (2-20)

Erix wint van degradatiegenoot SVBV

Lievelde - De tweede paaswedstrijd heeft Erix van degradatiegenoot SVBV gewonnen. Nadat er op paaszaterdag gelijk werd gespeeld tegen Keyenburgse Boys was het zaak vandaag 3 punten te halen en 2 plaatsen te stijgen. Het goede spel van zaterdag kreeg op maandag een heerlijk vervolg.

SVBV had de eerste 10 minuten het beste van het spel, maar het was Erix dat op voorsprong komt. Pieter ten Have besluit zijn geluk te proberen met links. Via een subtiel tikje van de verdediger belandt de bal in de goal. SVBV begon hierop meer aan te dringen. De 5 mans verdediging van de thuisploeg wist goed in te schuiven en kon hierdoor via de rechterkant een afgemeten voorzet geven. Hier wist de spits wel raad mee en zodoende werd de 1-1 aangetekend. Een afgemeten vrije trap van Wouter ten Have wordt op waarde geschat door Ruud Nijhof waarmee Erix voor de 2e maal een voorsprong te pakken heeft. SVBV kon door onzorgvuldig verdedigen wederom de gelijkmaker aantekenen. Van dichtbij scoort de linksback.

In de rust werden de mannen van Willem gewezen op het belang van de wedstrijd. Een nog gretiger Erix werd zichtbaar in de tweede helft.
Rowan verovert de bal door goed druk te zetten op het centrale duo. De steekpass op Pieter ten Have kwam uit het boekje. Pieter kon met een eenvoudig stiftje de keeper verschalken. Voor de derde maal komt Erix op voorsprong, maar nu tot het einde van de wedstrijd.
De goed invallende Harm Spekschoor wist handig de buitenspelval te ontwijken, waardoor de eindstand op 2-4 kwam.

Een geslaagde teamprestatie die het einde van de rode lantaarn betekent. Volgende week zondag staat de derby tegen het goed presterende Mariënvelde op het programma.