De schitterende tegelwand in het Lichtenvoordse zwembad Meekenesch.
De schitterende tegelwand in het Lichtenvoordse zwembad Meekenesch. Foto:

Schitterend kunstwerk in Lichtenvoords zwembad

Unieke tegelwand Meekenesch onthuld

Lichtenvoorde – Een jaar na het uitschrijven van de ontwerpwedstrijd werd onder grote belangstelling de unieke tegelwand van zwembad Meekenesch onthuld. Een schitterend kunstwerk, uitgevoerd met tegels in 42 verschillende kleuren, toont een reusachtige zwemmende figuur.

Edwin Harbers is de ontwerper van de tegelwand, het realiseren van het project was een huzarenstuk. Miranda Sevenich van stichting exploitatie Meekenesch glimlacht: "We gingen uit van een schilderwerk maar dit idee overtrof onze stoutste verwachtingen. We zijn supertrots dat we het met hulp van vele vrijwilligers, arbeidsuren van Edwin, steun van kunstenaar Paul Wiegers en een bijdrage van de gemeente Oost Gelre toch voor elkaar hebben gekregen!"
Het bestuur van Meekenesch wilde het oude logo dat op de achterwand was afgebeeld vervangen en besloot om een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. "We vonden het ontwerp van Edwin Harbers schitterend maar het oversteeg onze begroting. We hebben middelen gezocht om het realiseren mogelijk te maken en door inspanningen van veel betrokkenen is het gelukt. Het resultaat is overweldigend", aldus Miranda Sevenich.
In de kantine van zwembad Meekenesch verzamelden zich op zaterdag 11 april een groot aantal belangstellenden voor het 'moment suprême'. Na de koffie begaf het gezelschap zich in de tropische warmte van het zwembad waar de achterwand was bedekt met een blauw doek. Miranda Sevenich sprak een woord van dank uit naar de klusjesmannen, Edwin Harbers en Paul Wiegers.
Wethouder Jos Hoenderboom bedankte het bestuur voor de 'warme ontvangst' en roemde de prima samenwerking tussen de stichting exploitatie Meekenesch en de gemeente Oost Gelre. Hij uitte zich zeer positief over de manier waarop de stichting het zwembad heeft overgenomen en de financiële huishouding uitstekend op orde heeft. Na de toespraken klonk er opzwepende muziek en Jos Hoenderboom drukte op de afstandsbediening waardoor het blauwe doek viel. De aanwezigen gaven een daverend applaus voor de schitterende tegelwand.