Het Beltrumse duo Mengelmoes.
Het Beltrumse duo Mengelmoes. Foto: PR

Lichtenvoordse dansers en Beltrumse muzikanten

Duo Mengelmoes en linedancing

Lichtenvoorde - De Instuif van april vindt dit keer plaats op de derde zondag in woon- en zorgcentrum Antoniushove te Lichtenvoorde. Duo 'Mengelmoes' uit Beltrum en de KBO linedance uit Lichtenvoorde treden op.

Deze groep maakt deel uit van de dansgroepen die binnen de KBO bestaan. Grote animator van de linedance is Jeroen Ebbers. Inmiddels doet hij dit al 25 jaar. Een felicitatie waard dus. Aanvankelijk werd er gestart met een volksdansgroep en een groep stijldansen. Het stijldansen is inmiddels opgeheven, wel is er in september 2014 een linedance-groep gestart. Deze groep bestaat uit 12 enthousiaste dames die allemaal over een behoorlijke conditie beschikken.Het repertoire wordt gevormd door te dansen op countrynummers maar ook op andersoortige muziek.

Duo Mengelmoes uit Beltrum
Mengelmoes is een Achterhoeks duo, ontstaan in 2013 en bestaand uit Tonny Westhoff en Edmund Heutinck, beiden geboren en getogen in Beltrum. Ze maken muziek in de Achterhoekse trekzaktraditie, aangevuld met gevoelig snarenwerk van de gitaar, banjo of mandoline. Mooie samenzang en af en toe een verdwaalde mondharmonica of de feestelijke Kazoo maken het plaatje compleet. Het repertoire bestaat uit covers en bewerkingen van bestaande nummers uit de Achterhoekse maar ook Amerikaanse, Engelse en Ierse folktraditie. En heel soms ziet een eigen liedje het levenslicht; zoals de binnenkomer Mengelmoes, de Plofkip, Mien Olderhoes of Tunnekes Tone.
Mengelmoes probeert om op soms heel subtiele wijze Achterhoekse volksmuziek te verbinden met folk en countryklanken uit Europa en daarbuiten. Al die kruisbestuivingen van rootsmuziek worden op een uiterst relaxte en humorvolle manier gebracht. Mengelmoes heeft optredens verzorgd voor o.a. de Stichting Oud Beltrum, Pigpop Beltrum en het Ambthuis in Bredevoort.