De Jeugdtoneelgroep Hervelo
De Jeugdtoneelgroep Hervelo Foto: Bernadet te Velthuis

De eenakter is geschreven door Pim van Oirschot, Petra Arts en Evelien Luiten

Jeugdtoneel Hervelo speelt 'De Inbraak'

Harreveld - Op vrijdag 24 en zaterdag 25 april speelt het jeugdtoneel van Hervelo de eenakter: 'De Inbraak'. Geschreven door Pim van Oirschot, Petra Arts en Evelien Luiten.

Meneer en mevrouw van Breederoden zijn een rijk koppel met veel kapsones. Olaf, de zoon des huizes, vindt al dat overdreven gedoe maar niks. Het enige wat hij wil is verkering, dit is voor hem een lastige missie. Maar dan ontmoet hij Esther. Wanneer er wordt ingebroken bij de familie, zitten agente Verbeek en agent Gerards met de handen in het haar, want de code van het beveiligingssysteem is alleen bekend is bij de familie.

Agent Gerards denkt dat er een vrouw achter de diefstal zit. Esther staat dan ook hoog op de verdachten lijst van agent Gerards. Dan hebben we natuurlijk alle andere verdachten eromheen, huishoudsters, overig personeel, vriendinnengroepen en ga zo maar door. Agente Verbeek heeft een heel andere visie dan agent Gerards. Zij gaat liever op haar vrouwelijke intuïtie af. Gaat de zaak opgelost worden? Wie is er verantwoordelijk voor deze inbraak?
Van eigen bodem
Dit toneelstuk gespeeld door 14 toneelspelers en 1 souffleuse, in de leeftijdscategorie van 11 tot 15 jaar, zijn allemaal van eigen bodem en spelen op het podium! Immers wanneer zij mee mogen doen met het volwassen toneel bij Hervelo, acteren de toneelspelers op de vloer en zit het publiek in Harreveld op de tribune. Bij het jeugdtoneel worden de toneelspelers op een voetstuk geplaatst! Wat dit jaar het stuk nog aantrekkelijker maakt om naar te kijken is, dat het zich op meerdere plaatsen afspeelt. Door kleine aanpassingen op het toneel zal Hervelo u telkens meenemen naar andere plekken, waardoor het geheel erg afwisselend zal zijn!

Onder leiding van regisseur Stefan Kampshof en Tamara Meekes is de groep jeugdspelers druk bezig met de laatste voorbereidingen. U wordt van harte uitgenodigd om dit prachtige toneelstuk bij te wonen.
Voorverkoop en verdere informatie zie Keitjes. Ze hopen velen van u te mogen verwelkomen in het Dorpshuis in Harreveld.