Bekendmaking bedrag.
Bekendmaking bedrag. Foto: Bernadet te Velthuis

Jozefschool haalt geld op voor de Voedselbank

Zieuwent - Vrijdagmiddag 27 maart heeft de Jozefschool een markt/vossenjacht georganiseerd voor De Voedselbank.

In de buurt van de school was een vossenjacht georganiseerde door de kinderen van groep 7 en op het plein konden kinderen spelletjes doen die de kinderen van groep 8 hadden bedacht. Ook was er een verloting met het rad van fortuin en was er koffie/thee en ranja te koop met lekkere cake en koek, gebakken door ouders. We kunnen terugkijken op een gezellige, geslaagde middag. De middag heeft het prachtige bedrag van €588,16 opgeleverd. De cheque is door Tatum en Joyce uit groep 7 inmiddels officieel overhandigd aan De Voedselbank. Applaus voor iedereen die heeft bijgedragen!


Door studenten hogeschool

Project 'Spiegelende kunst'

Lichtenvoorde - Totaal 21 studenten van Iselinge Hogeschool houden zich van 13 april tot 17 april bezig met een project op de St. Jorisschool in Lichtenvoorde. Het project staat in het teken van het thema ''spiegelende kunst''. In deze week gaan alle groepen aan het werk met verschillende activiteiten rondom spiegelende kunst .

Maandag 13 april werd het project geopend op het schoolplein. Er was een prachtige 'ouderwetse' politie auto die een hulpdirecteur, na een melding, bij de St. Jorisschool heeft afgezet. De politie auto is vervolgens weer verder gereden en op zoek gegaan naar de boeven die de schilderijen uit het museum/de school hadden gestolen. De hulpdirecteur heeft een woordje gedaan en aan alle leerlingen gevraagd of zij hem willen helpen om een mooi museum te maken voor de echtedirecteur die op donderdag komt kijken!
De leerlingen zijn vandaag al hard aan het werk geweest en nu maar hopen dat de leerlingen hun werk af krijgen voordat het museum open gaat voor de directeur en de ouders/verzorgers die op donderdagavond mogen kijken. Om al die prachtige kunstwerken te kunnen maken, heeft de Gamma hen gesponserd en daar is de St. Jorisschool super blij mee! Daarnaast zijn er op woensdag groeps-doorbroken activiteiten, dit houdt in dat de groepen 1 t/m 8 door elkaar werken. De kinderen gaan met verschillende kunstdisciplines aan de gang. Voor wat lekkers drinken en een koekjes tussendoor is de school gesponsord door de Jumbo, geweldig!


Boh Foi Toch komt naar Mega Piraten Festijn

Zelhem - "Toen we hoorden dat we waren benaderd voor een optreden op het Mega Piraten Festijn moesten we wel even lachen. Zo van: 't zal ons benieuwen hoe dat dan gaat aflopen'. Het is wel weer iets heel anders. Maar zorgen maken we ons daar verder niet over. Nee joh, ook niet toen we voor het eerst op de Zwarte Cross moesten spelen. Wij hebben de mazzel dat we een sfeertje kunnen neerzetten. Op wat voor manier dan ook lukt dat overal en dan komt het op het MPF ook wel goed!"

Aan het woord is Hans Keuper, de zanger/trekzakspeler van de band. Zaterdag 25 april staat hij met zijn band op het Mega Piraten Festijn in Zelhem. Voor de allereerste keer in de nu al ruim 25 jaar dat Boh Foi Toch bestaat. "We gaan live spelen", vertelt Keuper. "Toen de organisatie ons benaderde, kreeg ik de indruk dat ze meer met live muziek wilden gaan doen. Oh, werken ze dit jaar met een begeleidingsband? Dat bedoel ik dus! Da's toch mooier dan muziek uit de machine!" Dat band staat garant voor een mengelmoesje van zydeco, blues, country, rock, cajun en Tex-Mex. Maar dat met die doelgroep, dat heeft allemaal wat anders uitgepakt. De band brengt al jaren net zo gemakkelijk ouderen aan het schuifelen als jongeren aan het springen en hossen. "Ja, dan zie je ze op de Zwarte Cross tekeer gaan op nummers als Beernd van Kuperi-j en Vrouw Begeerdink. Van die blagen van 15, 16, het hadden mijn kleinkinderen kunnen zijn!" Hij begint te lachen. "Het blijkt wel dat we nog een breed publiek aanspreken. Het loopt goed." Het Mega Piraten Festijn vindt zaterdag 25 april plaats aan de Slangenburgweg. Op dit moment is ruim zestig procent van de kaarten verkocht. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 20.00 uur. De entreeprijs is voor dit jaar vastgesteld op 21 euro. Kaarten voor de tribune kosten 29,50 euro en zijn uitsluitend via www.megapiratenfestijn.nl verkrijgbaar. Voor andere kaarten kunt u onder meer terecht bij alle vestigingen van Primera in Nederland; op de website en bij Paylogic.

De 21 studenten van Iselinge Hogeschool.