Lise Klein Holkenborg had een grote fanclub meegenomen vanuit Harreveld.
Lise Klein Holkenborg had een grote fanclub meegenomen vanuit Harreveld. Foto: Bernadet te Velthuis

Goud, zilver en brons voor turnsters KSH in laatste voorronde 5e divisie

Lise 12de tijdens halve finale NK 3e divisie

Harreveld - Zaterdag 11 april was een drukke wedstrijddag voor de KSH selectie. De 3e voorronde van de 5e divisie vond die dag plaats in Doetinchem en ook was er de halve finale NK turnen van de 3e divisie in Duiven.

In Doetinchem was het eerst de beurt aan Juul Huinink en Cis klein Gebbinck, jeugd 2. Op alle 4 de toestellen (brug, balk, vloer en sprong) werd netjes geturnd, op een hupje bij de landing bij sprong na. Cis turnde op de burg een hoge salto af en bleef keurig staan tijdens de radslag op de balk. Zowel bij Cis als Juul ging de arabier Flick flack goed op vloer. De verrassing was groot met de prijsuitreiking toen beide meiden op het podium terecht kwamen. Juul werd 3de en Cis 1ste. Allebei hebben ze zich geplaatst voor de finale op 25 april in Doetinchem.

Hierna was het de beurt aan Aurora Wopereis en Maud Houwers, pupil 1. Vorige wedstrijd waren ze allebei nog wat vergeten, maar nu wisten ze de hele oefening nog heel goed. De meiden turnden netjes op de 4 toestellen en op de balk had Aurora zelfs geen enkele val, ook niet na de koprol. Maud werd 10de en heeft zich geplaatst voor de finale. Aurora werd 14de en is helaas niet door naar de finale.

Ook voor Isa Krabbenborg en Ellis Schutten, junior was het de laatste plaatsingswedstrijd. Voor Ellis was deze wedstrijd extra spannend, omdat van deze wedstrijd afhing of ze door mocht naar de finale. Isa had zich tijdens de vorige voorrondes al geplaatst voor de finale.

Ellis wist met haar vloeroefening een hoge score neer te zetten. Dankzij de mooie choreografie en uitstraling van Ellis wist ze op dit toestel eerste te worden. Na een ontzettend goede wedstrijd wist Ellis dit keer een mooie 2de plek te behalen. Isa belandde net naast het podium en werd 4de. Door deze goede resultaten zijn beide meiden door naar de finale op 25 april. Ondertussen was Lise klein Holkenborg in Duiven ook begonnen aan haar halve finale NK in de 3de divisie. Er was een grote fanclub mee gekomen vanuit Harreveld om haar aan te moedigen. Die lieten zich ook iedere keer goed horen met een mega applaus voor Lise zodra ze klaar was met een toestel. Erg speciaal en leuk voor Lise.
Lise turnde in een groot en sterk wedstrijdveld van 24 meiden en eindigde op een super mooie 12de plaats. Dit is een hele knappe prestatie met maar 4 uurtjes trainen in de week. Veel meiden in haar wedstrijd trainen zeker 10 uur in de week. Lise heeft op 16 mei nog toestelkampioenschappen in Varsseveld en dan is haar wedstrijdseizoen voorbij.

In Doetinchem waren Marit Schutten en Jet Krabben bezig met hun laatste voorronde. Marit was voor deze wedstrijd erg zenuwachtig omdat ook zij te horen kreeg of ze naar de finale mocht of niet. Maar ondanks deze spanning heeft Marit deze wedstrijd een aantal kleine foutjes, maar toch een goede wedstrijd geturnd.

Jet turnde eveneens netjes, maar baalde wel van balk waar ze vanaf viel na een handstand en koprol, maar op de andere toestellen had ze het keurig gedaan! Jet behaalde een keurige 14e plek en Marit werd 8e. Marit wist zich hiermee te plaatsen voor de finale.

Meiden gefeliciteerd met alle super goede resultaten.