Jutta Mellendijk en Mick Wiegerinck.
Jutta Mellendijk en Mick Wiegerinck. Foto: Bernadet te Velthuis

Jutta Mellendijk en Mick Wiegerinck mogen zich een heel jaar clubkampioen noemen

Clubkampioenen van Livo bekend

Zieuwent - Ook dit jaar zijn onder grote belangstelling de clubkampioenschappen van Livo succesvol afgesloten. Op vrijdag 10 april waren de kinderen van de basisgroepen aan de beurt en zij konden aan de enthousiaste ouders en grootouders laten zien wat ze allemaal zoal hadden geleerd.

Er werd een baantje schoolslag en rugslag gezwommen en er werd door hoepels gezwommen en zinkspullen opgedoken van de bodem van het zwembad. Ook konden ze laten zien wie er het best en verst kon uitdrijven na een startduik vanaf het startblok. Het was voor de jury niet heel erg moeilijk om te bepalen wie er een heel jaar de grote beker van de clubkampioenschappen mee naar huis mocht nemen. Jutta Mellendijk was duidelijk de winnaar en zij nam blij verrast de beker in ontvangst. Voor alle deelnemers was er na afloop een leuke herinnering.

Wedstrijdzwemmers
Op zondag kwamen de wedstrijdzwemmers in actie en zij zwommen allemaal 50m vlinder-, rug-, school- en vrije slag. Er deden maar liefst 55 zwemmers mee en zij streden fel om de grote kampioenschapsbeker. De winnaar van deze beker is diegene die zich verhoudingsgewijs het meest heeft verbeterd, in vergelijking met de tijden van het begin van het seizoen.

Terwijl de jury alle tijden aan het verwerken was op de computer werd na afloop van de wedstrijd eerst nog de befaamde familie estafette gezwommen. Tijdens deze races werd duidelijk dat bij de ouders ook nog een flink stukje verscholen talent zat en dat dat voor veel hilariteit zorgde. Nadat alle tijden waren ingevoerd werden eerst de prijzen in de verschillende leeftijdsklassen uitgereikt.

In de strijd om het algeheel clubkampioenschap werd duidelijk dat het een close finish was tussen een aantal zwemmers, maar dat uiteindelijk Mick Wiegerinck als beste uit de bus kwam rollen.
Jutta en Mick mogen zich een heel jaar clubkampioen van Livo noemen; gefeliciteerd!