Of 18

Op het gevaar af dat meerderen het er over zullen hebben: de N18 wordt nu onherroepelijk aangepakt. In de volksmond (waar toch wel regelmatig iets verstandigs uit komt) genoemd de Twenteroute. Geen autosnelweg, waar je 130 of 120 of 100 mag, maar een snelweg, waar je 100 of 80 mag. Of 70 als dat staat aangegeven, bijvoorbeeld op werkdagen tussen 7.30 en 9.30 en 16.00 en 18.30 uur, voor voertuigen met aanhanger waarvan het gezamenlijke maximale totaalgewicht 2000 kg of meer bedraagt met uitzondering van 1-assige caravans. Als het maar overzichtelijk blijft. En als er maar elke twintig meter minstens 1 bord staat.

Bij Lichtenvoorde schijnt er niks te veranderen, bij Groenlo wel, en bij Eibergen nog meer. Maar ja, in Eibergen vallen we niet op de deurmat, dus daar wil ik het lezersdoelgroeptechnisch niet te lang over hebben. Hoewel, mensen uit Oost Gelre (en Beltrum) komen wel eens door Eibergen, al is het maar op weg naar het behoorlijk bruisende Enschede.
Daarom heet het natuurlijk ook de Twenteroute.

Een paar mensen hebben bedacht dat het misschien een goed idee is om er geen 2-, geen 4-, maar een 3-baansweg van te maken. Met een middelste baan die afwisselend voor de ene richting is en voor de andere. Dat komt in Duitsland ook voor. Ik hou er niet van, ich mag es nicht. Maar nou ben ik misschien niet representatief, ook op dit gebied niet.
Ik hou sowieso niet van het midden van de weg.

Zo'n middelste baan is wel geschikt om in te halen. Trekkers en bulldozers bijvoorbeeld, die houden het verkeer vaak zo op. Nou zijn er sinds een aantal jaren wel van die zijhavens langs de weg waar de langzamen even in kunnen schieten om de snellen (ik en zo) door te laten rijden. Maar ja: de boer en de bouwvakker moeten ook hun werk doen in zo weinig mogelijk tijd. Ik heb daar wel begrip voor, meestal.

Ik heb geen begrip voor mensen in gewone auto's (luxe wagens, zei mijn oma vroeger) die veel te langzaam rijden. Vooral op zondag zie je ze. Stoel in de voorste stand en door het stuur kijken, van die mensen die een keer in de week de auto uit de carport halen. Vaak van een bepaalde leeftijd, dat kun je zien aan het gebreide hoedje op de hoedenplank waar een rol wc-papier in zit en aan het feit dat ze door het stuur kijken.
En maar ijskoud 60 km/u rijden waar je 80 mag. Vragen ze zich niet af hoe het komt dat er zo ver ze kunnen kijken niemand voor hen rijdt, of hoe het komt dat een snel aangroeiende rij in hun binnenspiegel zichtbaar is?
En als je ze dan gaat inhalen gaan ze soms harder rijden. Dan kan ik het niet laten om mijn middelvinger op te steken. Niet te lang, het blijven toch je ouders of hun klasgenoten.

Bij dat soort situaties is zo'n 3e rijstrook dus best wel een oplossing. Dus ik ga geen bezwaar indienen mocht die strook er komen. Dus ik leg de Wet op de Ruimtelijke Ordening weer even weg. Dus.