De Russische film Leviathan draait bij Het Doek.
De Russische film Leviathan draait bij Het Doek. Foto: PR

Film 'Leviathan' bij Het Doek

Lichtenvoorde - Op donderdag- en vrijdagavond 16 en 17 april vertoont filmhuis Het Doek de film Leviathan. Beide avonden begint de voorstelling om 20.30 uur.

Leviathan is een Russisch crime-drama, geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. Regisseur Andrej Zvjagintsev won (samen met Oleg Negin) voor deze boekverfilming een prijs voor beste script op het Filmfestival van Cannes in 2014. De film werd ook genomineerd voor De Gouden Palm.

Plot
Kolia (Aleksej Serebrjakov) woont in een klein stadje in de buurt van de Barentszee, in Noord-Rusland. Hij heeft zijn eigen bedrijf naast het huis waar hij woont met Lilya, zijn jonge vrouw, en zijn zoon Romka uit een eerder huwelijk. De grond waarop hij woont is al generaties lang in de familie. Vadim Sergeyich, de burgemeester van de stad, heeft echter andere plannen met Kolia´s land en wil van het bedrijf en huis af. Eerst probeert de burgemeester Kolia uit te kopen, maar deze kan het idee dat hij alles dreigt te verliezen niet verdragen. Niet alleen zijn land, maar vooral ook al het moois dat hem omgeven heeft sinds de dag dat hij geboren werd. Vadim Sergeyich wordt steeds agressiever.


www.hetdoek.nl