FCCL is dit jaar toegetreden tot de Nederlandse Fietscross Federatie.
FCCL is dit jaar toegetreden tot de Nederlandse Fietscross Federatie. Foto: Bernadet te Velthuis

Dit weekeind startte er 12 rijders van de FCCL aan de regiowedstrijd NFF in Putten

Competitiewedstrijden zijn weer begonnen

Lichtenvoorde - Van clubwedstrijd tot internationaal, in totaal zijn er 5 competities waarin je kunt strijden om een BMX titel. In elke competitie is FCCL sterk vertegenwoordigd en behalen nu al mooie resultaten.

Dit weekeind startte er 12 rijders van de FCCL aan de regiowedstrijd NFF in Putten. Dit was voor de FCCL een nieuwe ervaring aangezien ze dit jaar zijn toegetreden tot de Nederlandse Fietscross Federatie. De opzet van deze competitie is ook anders maar erg leuk. Je rijdt 4 manches in je eigen leeftijdsklasse en elke keer zit je in een ander groepje. Daarna, afhankelijk van je resultaat, kom je in een A,B,C,D of in een E finale terecht. Uiteindelijk kun je, door goed te presteren in deze finales, jezelf nog terugknokken in andere finales die meer punten opleveren.

Aan het eind van de super leuke dag was het Tim Stronk die door 2e te worden in de A finale de FCCL-er met de meeste punten voor zichzelf en voor de club. In deze regio competitie verzamelen een deel van de rijders ook punten voor de club. Aan het einde van het seizoen komt hier dan een Club als kampioen uit de strijd van deze regio.
Aan de start van de Int. TopCompetitie in Valkenswaard verschenen 19 FCCL-ers waarvan Anne en Stef zowel in de 20 als de 24" reden en 6 leden crossten onder de vlag van de IJsselcrossers. Ze zijn bijna allemaal zaterdag al naar het zuiden afgereisd.
Zondag waren de weersomstandigheden geweldig en blok 1 ging dan ook op tijd van start met fanatieke strijd in de baan. Luuk, Noud, Roel, Thijs, Niek & Nick kwamen net te kort om door te kunnen voor een kwart of halve. Mart, Bengt, Finn en Gertie trapten zich wel naar de halve finale en in de finale werd Stef zelfs 3de in de groep cruisers tot 16 wat een super goede prestatie is.
Michelle werd geweldig 4de, Anne haalde een mooie 6de plaats en good-old Sieb werd 8de op zijn 1e TC ooit! De finalisten kregen zowaar allemaal een beker mee naar huis. Voor blok 2 moest men helaas een hele poos wachten door technische storing werkte het hek niet. Om 16.30 uur ging dit brute geweld pas van start. Kevin moest het op nemen tegen elite boys, strak in het wiel, maar niet door. Nico daarintegen trapte door naar de halve finale, maar moest het hier bij laten. Ook hier heeft Stef super gereden en mocht met de beker voor 6e plaats in de finale 20" naar huis. Wat is het kereltje trots. Kijk voor foto's op de website.


www.fccl.nl