Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Spirit '90 uit de 5e divisie turnden hun derde voorronde in de Sazahal in Doetinchem

Goud en zilver voor meiden Spirit '90

Lichtenvoorde - Op zaterdag 11 april turnden de meiden van Spirit '90 uit de 5e divisie hun derde voorronde in de Sazahal in Doetinchem. De meiden hadden gelijk de primeur, want de nieuwe turnpakjes waren binnengekomen en deze mochten ze gelijk showen! Deze wedstrijd werd ook bekend gemaakt wie er door gaat naar de finale.

Bij de instap D2 begonnen Pleun Steentjes en Dide Braakhekke op de vloer. Beide turnden ze een hele nette oefening met geen grote fouten. Ook de sprong ging erg goed. De hoge zwaaien aan de brug gingen bij Dide erg mooi met een mooi cijfer als gevolg!! Helaas lukte bij Pleun de borstwaartsom niet. Bij het laatste en lastigste onderdeel balk turnde Pleun héél strak en viel geen enkele keer! Dide vergat bijna de zweefstand, maar deed deze gewoon op een andere plek. Dide is 22e geworden en Pleun is 27e geworden.
Bij jeugd 1 D2 waren Pien Vreuls, Chanell Kreilleman en Suus Eskes aan de beurt. Bij vloer hadden alle drie een mooie oefening laten zien. Op sprong was het nog even spannend met Pien of ze zal springen, maar de eerste sprong was super goed. Suus en Chanell lieten beide een mooie overslag zien. De laatste twee onderdelen brug en balk maakten de dames erg spannend. Pien turnde haar brug netjes, maar helaas een val met ophurken. Chanelle en Suus lieten op beide toestellen een goede oefening zien. Suus had op balk zelfs het 1e cijfer. Suus is 1e geworden, Chanell is 7e geworden en Pien is 25e geworden. Tevens zijn Suus en Chanell door naar de finale.
Bij jeugd 2 G waren Inge Stegers en Indy Grothe. Zij begonnen op de balk. Indy bleef netjes met de radslag op de balk en ook Inge turnde een foutloze oefening! Bij vloer turnde Indy een super oefening met een mooie streksalto. Inge turnde haar oefening erg netjes met een klein foutje met de salto. Bij sprong had Indy twee goede overslagen, wat resulteerde in het 1e cijfer. Inge sprong met de trampoline twee goede. Als laatste turnden ze beide een nette brug oefening. Indy is 2e geworden en Inge is 12e geworden. Tevens is Indy door naar de finale.
Bij pupil 2 D2 was het de beurt aan Danée te Brake. Op vloer had ze een mooie oefening laten zien net als bij sprong. Bij brug had ze ondanks een blaar een mooie oefening geturnd. Bij balk had Danée helaas een val waardoor haar oefening niet ging zoals ze zelf wilde. Danée is 12e geworden.

Bij junior F waren Julia Ijzereef en Kirsten Wellink aan de beurt. Beiden turnden ze goede oefeningen op de vloer, sprong en brug. Bij balk waren de zenuwen bij de meiden aanwezig maar was dit niet te zien tijdens de oefening. Julia had zelfs het 2e cijfer op de balk. Julia is 7e geworden en Kirsten is 10e geworden. Tevens is Julia door naar de finale.
Bij senior E waren Florie Schutten en Nicae Baks aan de beurt. Beiden lieten ze een goede oefeningen zien op vloer, sprong en brug. Helaas waren bij balk de zenuwen zichtbaar en dat resulteerde bij Florie één val en bij Nicae twee vallen. Maar Nicae heeft wel haar boogje geturnd. Florie is 14e geworden en Nicae is 15e geworden.

Alle meiden gefeliciteerd.


KSH – GSV '63: 3-1 (3-1)

Kans op kampioenschap voor KSV

Vragender - Het zijn spannende tijden in 5C. KSH, Rietmolen en DEO stonden voor de afgelopen speelronde op respectievelijk 50, 48 en 47 punten waarbij Rietmolen nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Meiden konden direct de nieuwe pakjes showen

Afgelopen zondag speelde KSH tegen de nummer 10 van 5C, GSV '63. KSH mistte een aantal spelers in de basisopstelling: Henk Lamar (bovenbeenblessure), Dave Sasse (pijntjes), Luuk Rietberg (blessure) en aanvoerder Dennis van Bronckhorst (aderlating).

Jaap Spieker en Stan te Brake van het tweede vormden het centrale duo en voorin kreeg Jesper Krabbenborg een basisplaats na zijn goede beurt tegen Noordijk. Onder perfecte weersomstandigheden had KSH binnen de minuut de kans om op 1-0 te staan. Jesper Krabbenborg werd de diepte ingestuurd en gaf een voorzet op Juan Wolters. Juan kon deze bal net niet genoeg kracht meegegeven waardoor deze bal naast de tweede paal verdween. Verder begon KSH echter slordig aan de wedstrijd. Na goed tien minuten spelen kwam GSV geheel onverwachts op voorsprong. De Geesterense rechtsbuiten kon vrijkomen aan de rechterkant. Hij gaf een lage voorzet richting de elf meter. Iedereen maaide over de bal heen, waardoor de spits van GSV vrij kon inschieten.

Het duurde even voordat KSH het spel oppakte maar vervolgens vielen de doelpunten ook wel. De 1-1 werd ingeschoten door Dirk Spieker, nadat Jeroen Kampshof een voorzet terugkopte van Davey Wopereis. De centrale verdediger maaide over de bal heen, waardoor Dirk vrij kon inschieten. De 2-1 kwam uit een vrije trap. Vanaf links gooide Davey Wopereis de bal voor, Ad Wolters gaf deze bal nog wat kracht mee waardoor de bal achter de Geesterense keeper verdween.

In een gigantische mogelijkheid waarbij Davey Wopereis en Juan Wolters alleen voor de keeper kwamen verzuimende zij om de 3-1 tegen de touwen te werken. Voor rust viel deze 3-1 alsnog nadat Jeroen Kampshof een kort opgezette corner voorgooide, waarna het leer voor de voeten van (wederom) Ad Wolters viel. Met een doffe peer joeg hij de bal in de kruising en zo werd zijn tweede van de middag bijgeschreven op het wedstrijdformulier.
In de tweede helft moest de score uitgebouwd worden. Na de rust was het voetbal niet al te best. GSV kwam echter te kort om het KSH nog lastig te maken. Een aantal spelers werden halverwege de tweede helft naar de kant gehaald om wat rust te geven aan deze jongens. Door de vele wijzigingen was de organisatie bij KSH weg. Voor de neutrale toeschouwer zal er niet veel te genieten zijn geweest in het restant van de wedstrijd.

Het enige noemenswaardige feit van de tweede helft was een prima actie van Job Wopereis, waarbij hij werd gevloerd in de zestien. De (overigens goedfluitende) scheidsrechter wees naar de stip. Jeroen Kampshof verzuimde echter om deze mogelijkheid te benutten. Onder de streep speelde KSH geen goede wedstrijd, maar pakt het wederom de drie punten.

Zondag 19 april speelt KSH thuis tegen Hoeve Vooruit dat op de vierde plek staat. Er zijn voor KSH nog vier wedstrijden te gaan.