Supporters van FC Twente uit Oost Gelre nu officieel erkend.
Supporters van FC Twente uit Oost Gelre nu officieel erkend. Foto: Mark Ebbers

Supportersvereniging FC Twente Oost Gelre officieel erkend

Oost Gelre/Aalten - Inmiddels is de supportersvereniging FC Twente Oost Gelre al een jaar aspirant-lid van FC Twente en binnenkort wordt de vereniging officieel erkend d.m.v. het ondertekenen van het convenant. Deze gebeurtenis vindt plaats op vrijdag 24 april in het supportershome Café De Driehoek te Lichtenvoorde.

Geschiedenis
Al geruime tijd leefde een groep fanatieke supporters met het idee een dergelijke vereniging op te richten. De stap om deze vereniging daadwerkelijk op te richten, werd begin 2014 gezet. In dat voorjaar zijn de voorbereidingen gestart door onder meer het houden van een onderzoek i.s.m. FC Twente. De resultaten van dit onderzoek maakten een ding heel duidelijk: er was in de gemeente Oost Gelre en de gemeente Aalten een grote groep supporters van FC Twente.

Oost Gelre draagt zo bij aan de groei van FC Twente

Voor de initiatiefnemers was deze uitkomst de reden om er echt werk van te maken. Het voornaamste doel van de supportersvereniging is het delen van het FC Twente-gevoel en de liefde voor de club met andere supporters uit Oost Gelre en Aalten te delen. Ook wil men de supporters kennis met elkaar laten maken en zich laten verenigen. Het wedstrijdbezoek wordt hierdoor gestimuleerd en op die manier wordt ook in Oost Gelre en Aalten bijgedragen aan de groei van FC Twente in de Achterhoek.

Het laten rijden van een bus naar iedere thuiswedstrijd van FC Twente is een van de middelen die hiervoor worden ingezet, maar ook een feestavond, het gezamenlijk bekijken van uitwedstrijden en andere activiteiten.

Forum
Op een forumavond zullen een aantal coryfeeën van FC Twente aanwezig zijn, waaronder Eugenio Porcu (Operationeel Manager) en Eddy Achterberg (De Keu, oud speler en trainer van FC Twente).

De forumleidster deze avond is Fardau Wagenaar, zij is volgster van FC Twente via dagblad TC Tubantia.


www.fctwenteoostgelre.eu