Winnaars meisjes: Pastoor van Ars Lichtenvoorde.
Winnaars meisjes: Pastoor van Ars Lichtenvoorde. Foto: Bernadet te Velthuis

Erix, KSH, KSV, Longa, Mariënveld en RKZVC organiseren schoolvoetbaltoernooi

Teams streden om felbegeerde wisselbeker

Regio - Op 8 en 15 april werden er door de voetbalclubs Erix, KSH, KSV, Longa, Mariënveld en RKZVC gezamenlijk weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi georganiseerd. De basisscholen van de dorpen Lievelde, Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde, Mariënvelde en Zieuwent, deden mee aan het schoolvoetbaltoernooi te Lichtenvoorde. Onder leiding van ruim 30 vrijwilligers, van organisatie tot scheidsrechters, de Maatschappelijke Stageleerlingen van SG Marianum, en van EHBO tot kantinepersoneel, zorgden er beide wedstrijddagen voor dat alles soepel verliep.

De teams deden allemaal keihard hun best om de felbegeerde wisselbeker en een schoolreisje naar de regiofinales in ontvangst te mogen nemen. Op 8 april werden de voorrondes gespeeld rondom het prachtige voetbalcomplex van Longa. Op het eind van deze 1e speeldag mochten er in totaal 16 teams door naar de finaleronde op 15 april: 8 teams voor de meisjes en 8 teams van de jongens.

Op 15 april werd er na de halve finales gestreden voor de 3e en 4e plek van de meisjes: St. Jozef Lichtenvoorde 1 tegen de Canisiusschool Harreveld. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken met de winnende uitslag voor de Canisiusmeisjes. De finale van de meisjes werd gehouden tussen de Regenboog en de Past. van Ars waarbij de Pastoor van Ars de wedstrijd wist te winnen na een geweldige wedstrijd.

Bij de jongens was er ook veel sensatie op het veld. De strijd om de 3e en 4e plek werd in het voordeel beslist door St. Theresiaschool. De 4e plek was hiermee voor de Antoniusschool in Vragender. De finale van de jongens, de St. Jozefschool Lichtenvoorde tegen de Jorisschool, was spannend. Het hele publiek deed dan ook fanatiek mee. De Jorisschool is 1e geworden en was daar duidelijk zeer happy mee. Onder luid gejuich en gezang werden de prijzenbekers voor de 1e t/m de 4e plek in de Longa-kantine in ontvangst genomen, en natuurlijk hoorde er bij de winnaars van de 1e prijs een prachtig grote Wisselbeker bij. Deze grote beker moet natuurlijk volgend jaar weer verdedigd worden. Op woensdag 20 mei bij Reünie in Borculo zal door deze 2 winnaars gestreden worden voor de hoogste plek in de regiofinale. Uitslag jongens: 1. Jorisschool Lichtenvoorde, 2. St. Jozefschool Lichtenvoorde, 3. St. Theresia Mariënvelde, 4. Antoniusschool Vragender. Uitslag meisjes: 1. Pastoor van Ars Lichtenvoorde, 2. de Regenboog Lichtenvoorde, 3. Canisius Harreveld, 4. St. Jozefschool 1 Lichtenvoorde.
Al met al was het een geslaagd tweedaags toernooi bij Longa '30.