De fietsers zijn vaak wat ouder, maar er doen ook gezinnen met kinderen mee.
De fietsers zijn vaak wat ouder, maar er doen ook gezinnen met kinderen mee.

"Je komt elk jaar wel ergens waar je nog nooit bent geweest!"

Zieuwent – Elk jaar organiseert de Stichting Feestcommissie Zieuwent een fietstocht op Koningsdag. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van rond de 25 of 40 kilometer. Elke keer wordt een ander parcours uitgezet. Dit jaar gaan de fietsers van start in de 27e editie, op maandag 27 april vanaf 11.00 uur kunnen de deelnemers opstappen bij het Parochiehuis voor een verrassend rondje Zieuwent en omstreken. De Feestcommissie hoopt op een stralende dag met veel belangstellenden.

Mevrouw Ida Engelen fietst dit jaar voor de 23e keer mee. Ze glimlacht:"Wij vinden Koningsdag een speciale dag. We hangen de vlag uit en kijken onder het genot van koffie met iets lekkers naar de tv om de Oranjewereld even te volgen. Daarna gaan we fietsen. Bij mooi weer gaan we voor de langste route, als het weer tegenzit fietsen we de 25 kilometer. De Feestcommissie maakt er veel werk van, je komt elk jaar wel ergens waar je nog nooit bent geweest!"
Theo en Ida Engelen komen oorspronkelijk uit Utrecht. 23 jaar geleden zijn ze met hun vijf kinderen in Zieuwent neergestreken vanwege het werk van Theo. "Vanaf dat moment deden we jaarlijks mee met de fietstocht. Aanvankelijk met ons gezin, nu meestal met vrienden. Het leuke is dat we elk jaar vertrouwde gezichten zien, maar ook komen we telkens nieuwe mensen tegen. Deze tocht is een prachtig begin van een nieuw fietsseizoen", zegt Ida Engelen enthousiast.

Aantal deelnemers kan oplopen tot wel 250 personen

Het aantal deelnemers wisselt van jaar tot jaar. Volgens de Feestcommissie fietsen er bij slecht weer minimaal 100 mensen mee, bij ideale weersomstandigheden kan dat aantal oplopen tot wel 250 deelnemers. De fietsers zijn over het algemeen wat ouder maar er doen ook steeds vaker gezinnen met kinderen mee. Volwassenen betalen € 4,- euro, voor kinderen tot 16 jaar kost het meefietsen één euro. Hierbij inbegrepen is de Fietsroutebeschrijving en koffie met een broodje op de pauzeplek. Ida Engelen mijmert:"We vinden het elk jaar weer een belevenis en de omgeving is hier zo schitterend. Een deel van de route voert over de prachtige Kerkenpaden. Eén van onze kinderen woont in Australië, vorig jaar heeft hij spontaan mee gefietst. Eind april is hij weer in Nederland, hij heeft al gezegd dat hij de fietstocht opnieuw mee wil maken!"