Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Vera Bloemberg genomineerd voor AD Clubheld van de amateursport

Lichtenvoorde - Als genomineerde namens ZPC LIVO in de verkiezing voor de AD Clubheld van de amateursport is zij op zoek naar broodnodige stemmen. Bij de laatste tussenstand stond zij op de eerste plek in Gelderland, een plek die recht geeft op de deelname aan de landelijke eindronde. Om ervoor te zorgen dat ze deze plek behoudt en mee kan dingen naar de hoofdprijs, 25.000 euro voor de vereniging, is elke stem meer dan welkom! Zij verdient deze prijs voor haar geweldige werk voor ZPC LIVO en haar maatschappelijke betrokkenheid.

Vera is een van de eerste leden van ZPC LIVO en zodoende al sinds de oprichting in 1970 betrokken bij de club in de meest uiteenlopende functies. Inmiddels, 45 jaar later, is haar hele gezin Livo-minded.

Haar drie mannen spelen alle drie waterpolo (een zoon in heren 1, een zoon in heren 2 en haar man in heren 3) en haar dochter zwemt en is, net als haar moeder, ook actief betrokken bij de begeleiding van de zwemploeg.

Postbezorger en zwemtrainer
Zelf heeft Vera haar waterpolo-cap jaren geleden al aan de wilgen gehangen, waarna ze zich met name de laatste jaren is gaan richten op de zwemtak binnen onze club.

Vera trok de kar bij protestacties sluiting zwembad

Naast haar parttime baan als postbezorger is Vera dagelijks op het zwembad te vinden. Ze geeft meerdere avonden per week zwemtraining aan de jeugd en is dit seizoen ook weer een trainingsgroep gestart met recreatieve senioren.

Naast de reguliere trainingen en zwemwedstrijden zet Vera ook leuke acties op touw, zoals trainingsweekenden en de zwemmarathon. Een paar jaar geleden heeft ze eigenhandig de paaseitjes-actie in het leven geroepen.
Ieder jaar rond deze tijd koopt ze alle schappen in de lokale supermarkten leeg en ligt haar hele woonkamer vol paaseitjes. Hier maakt ze zelf kleinere zakjes van die vervolgens door de jeugd verkocht worden. Dit levert de club een leuke cent op.

Maatschappelijke belang
Naast haar inzet voor ZPC LIVO zet Vera zich ook in voor het maatschappelijke belang. Toen de gemeente enkele jaren geleden besloot tot sluiting van het zwembad was Vera de kartrekker bij protestacties.
Dit resulteerde uiteindelijk in een handtekeningenactie, waarmee maar liefst 17.000(!) handtekeningen zijn opgehaald (kleine vergelijking: de totale gemeente Oost-Gelre kent 29.500 inwoners en Lichtenvoorde een kleine 13.000 inwoners).

Vrijwilliger
Uiteindelijk werd het doel bereikt en bleef het zwembad behouden. Dit laatste was erg belangrijk, want zonder lokaal zwembad kon men de club niet in stand houden. Inmiddels wordt het zwembad al ruim 2 jaar gerund door vrijwilligers, waar Vera er een van is.
Tenslotte regelt Vera bijvoorbeeld het '100x 100 meter zwemmen' in samenwerking met Kanjers voor Kanjers.

Clubheld
Oftewel, Vera is in de ogen van ZPC LIVO een echte (club)held! Stem ook mee! Dit kan nog tot 26 april via onderstaande websites.


www.livo.nl of www.adclubheld.nl