Naast recreanten staat ook Europees topper Marco Kreische aan de start
Naast recreanten staat ook Europees topper Marco Kreische aan de start Foto: Bernadet te Velthuis

Boogschietverenigingen stellen tijdens de wedstrijd een boog met pijlen ter beschikking

Run-Archery Lichtenvoorde 2015

Lichtenvoorde - Op zaterdag 25 april 2015 wordt in Lichtenvoorde een uniek evenement georganiseerd: Run-Archery. Run-Archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen; de zomervariant van de spectaculaire biathlon tijdens de Olympische winterspelen.

Alle deelnemers lopen een voorronde heat. De winnaars en tijdsnelsten van de heats gaan door naar de volgende ronde. Er wordt per heat 4x een rondje van 900 meter hardgelopen en op het centrale punt 3x drie pijlen op een klapblazoen geschoten, elke misser kost een strafrondje. Jeugd t/m 17 jaar loopt rondes van 600 meter en schiet vanaf 15 meter. De kunst is om na het hardlopen de rust te vinden om raak te schieten.

Uitdaging voor hardlopers en boogschieters

Run-Archery is leuk voor boogschutters omdat het goed is voor de conditie en je kunt winnen van goede hardlopers die doorgaans matig schieten. Run-Archery is leuk voor hardlopers, tri- en survival atleten omdat het boogschieten extra uitdaging is. Via boogschietverenigingen kun je gratis kennis maken met de sport en tijdens de wedstrijd wordt een boog met pijlen ter beschikking gesteld. Na een aantal proeflessen kun je mogelijk al redelijk het doel (blazoen van 20 cm doorsnede op een afstand van 20 meter) raken.

De ervaring van de afgelopen jaren is dat goede lopers met een redelijke affiniteit voor boogschieten hoge ogen kunnen gooien.
Naast veel recreatieve deelnemers komen er toppers uit het hele land, zelfs de regerend Europees kampioen Marco Kreische uit Berlijn.

Deelname
De deelname kost 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor de jeugd. Deelname niet-schutters inclusief proeflidmaatschap handboogsport en gebruik leenmateriaal. De organisatie is in handen van Boogsport Schuttersgilde St Switbertus en het vindt plaats op het terrein rond verenigingsgebouw de Swite, Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde. Aanvang voorrondes vanaf 11:00 uur, finales van 14:00 tot 16:00 uur. Informatie: handboogsport.nl/runarchery of mail: runarchery@st-switbertus.nl