Het team: Tara, Demi, Femke, Dieuwertje, Liz, Eva, Maaike, Nynke en Fleur.
Het team: Tara, Demi, Femke, Dieuwertje, Liz, Eva, Maaike, Nynke en Fleur. Foto: Bernadet te Velthuis

Meiden B3 Longa '59 kampioen
in de tweede klasse

Lichtenvoorde - Tot aan vorige week zaterdag 11 april leek het er op dat de meiden van B3 dit seizoen zouden eindigen op een keurige 2e plaats in de 2e klasse. Een prima prestatie omdat deze jonge groep volleybalsters het tegen tegenstanders heeft op moeten nemen die minimaal één, maar vaak ook twee of soms zelfs drie jaar ouder waren dan zij.

De onverwachte nederlaag van directe concurrent Wivoc echter, zorgde ervoor dat de rollen op die zaterdag werden omgedraaid en dat de B3-meiden met nog slechts één wedstrijd te gaan op "pole position" lagen voor het behalen van het kampioenschap. Vorige week werden de dames daarom door Bart en David tijdens de training al op scherp gezet, het mocht nu niet meer mis gaan. Ook coach Piet was vanzelfsprekend weer bij de trainingen aanwezig. Tot in details werd de kampioenswedstrijd tegen Pajodos voorbereid.
Aangezien trainer Bart afgelopen zaterdag zelf niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn, stuurde hij 's ochtends via de groeps-app het tactisch plan alvast door. Voorafgaande aan de wedstrijd was het coach Piet die de spanning bij de meiden weg wist te nemen. Dat ze kwalitatief beter waren dan de tegenstanders was bekend, maar tijdens een kampioenswedstrijd kunnen er andere factoren mee gaan spelen. Heel relaxed deed Piet echter de wedstrijdbespreking en stuurde zijn speelsters vervolgens bijzonder gemotiveerd het veld in. Dat hij goed werk had verricht bleek meteen in de eerste set. Voordat Pajodos in de gaten had dat het beginsignaal had geklonken, stonden ze al met 9-0 achter. Een paar punten werden hun nog gegund, maar uiteindelijk ging de winst met 25-5 naar Longa B3.

In no time was het 9-0 voor de meiden van Longa B3

Toen niet al te lang daarna ook de tweede en de derde set gewonnen werden, was het kampioenschap een feit! Het publiek zorgde voor een staande ovatie, vuurwerk en confetti op de tribunes! De spanning was er af, meiden B3 waren kampioen. Ook de vierde set, die er eigenlijk niet meer toe deed, werd nog even in winst omgezet waardoor er een 4-0 einduitslag op het scorebord verscheen.

Na de felicitaties, medailles en bloemen in ontvangst te hebben genomen, werden de dames in nieuwe kampioensshirts gehesen en in een drietal cabrio's gezet want kampioenen verdienen nu eenmaal een rondrit door Lichtenvoorde en een huldiging op het gemeentehuis. Luid toeterend door het centrum trok de stoet de aandacht van het winkelende publiek en kreeg wederom de handjes op elkaar.


www.longa59.nl