Dertig leden van FCCL deden mee aan de Nationale NFF wedstrijd in Putten.
Dertig leden van FCCL deden mee aan de Nationale NFF wedstrijd in Putten. Foto: Bernadet te Velthuis

Cruiser Dennis Bouwmeester nam na 28 jaar weer zijn eerste BMX beker in ontvangst

FCCL inmiddels 40 bekers in 2015

Lichtenvoorde - De Nationale NFF wedstrijd in Putten was een wedstrijd waar bijna iedereen die deelnam, met plezier en tevredenheid op terug kon blikken. Alleen onze debutante Noëlle Waalders denkt daar anders over. Helaas moest zij de wedstrijd laten voor wat die was na een ongelukkige valpartij in de tweede manche. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek "slechts" de enkelbanden opgerekt te zijn en gelukkig niets gebroken. In het totaal deden 30 leden van de FCCL mee aan deze wedstrijd met als resultaat 13 bekers en (weer) een kampioenstrui.

Sieb Duenk wist in de finale rit zijn geduchte tegenstander voor te blijven. Door een superstart en een tactische rit die, zoals het leek, vanaf de start al helemaal uitgestippeld was, wist hij als winnaar over de finish te komen. Samen met Erwin te Kolstee, die op de derde plaats was geëindigd stonden ze op het podium. Mart Garstenveld, Michelle Wissing en Gertie Hobelman werden tweede in hun leeftijdsklasse. Zoals Gertie zelf aangaf: "ik ben winnaar van de verliezers geworden". Nico en Kevin Elbers moesten genoegen nemen met een derde plek. Nico gaf duidelijk te kennen dat hij zaterdag 25 april zeker die kampioenstrui wil binnen slepen tijdens de Overijssels Kampioenschap in Haaksbergen.

Het vermelden waard is dat onze Cruiser Dennis Bouwmeester na 28 jaar weer zijn eerste BMX beker in ontvangst mocht nemen. Dennis was 12 toen hij met fietscross stopte, en heeft nu net goed en wel een jaartje geleden samen met zijn zoons de draad weer opgepakt, waarvan Ryan ook met een beker naar huis ging. Stef Hollander had zich ook vandaag weer voor 2 klassen ingeschreven. In de normale 20" klasse had hij tijdens de eerste manche een slechte start waardoor hij zesde werd en in de tweede manche kwam hij lelijk ten val.

FCCL won 13 bekers en kampioenstrui

De derde manche zou hij in eerste instantie niet meer fietsen vanwege de pijn, maar besloot toch van start te gaan. Hier liet hij zien wat hij waard was en kon een tweede plaats op zijn naam zetten. Al met al niet genoeg om door te gaan naar de halve finale. Met de Cruiser (24") moest hij het opnemen tegen rijders die "iets" ouder waren. Hij kwam met zijn 13 jaar uit in de klasse 30 jaar en jonger. Toch een mooie zesde plek in de finale ondanks de pech met de fiets. Andere bekerwinnaars waren Swen Wevers, Noud Garstenveld en Tim Stronk die trots waren op de beker die ze in de finale binnensleepten.

Komend weekeinde zijn er weer genoeg BMX activiteiten in (de buurt van) Lichtenvoorde. Kom eens kijken wat fietscross is. Kijk voor meer info en de foto's op de website.