Er zijn onder andere diverse uniformen te zien uit die tijd.
Er zijn onder andere diverse uniformen te zien uit die tijd. Foto: Bernadet te Velthuis

Oorlogscollectie van '40-'45 en het
schuilhol wederom geopend

Aalten - Sinds een aantal weken is de vernieuwde particuliere verzameling van Rien Koskamp te bezichtigen. Deze collectie is afgelopen winter verhuist naar een nieuwe locatie. Ook zijn er diverse nieuwe attributen toegevoegd aan de collectie. Omdat dit jaar Aalten 70 jaar bevrijd is werd besloten de collectie eind maart al open te stellen voor publiek. De komende weken is de collectie te bezichtigen op 18 & 19 april (museum weekend), 5 mei (Bevrijdingsdag) en 14 mei (Hemelvaartsdag).

De collectie is uitgebreid uitgestald en laat een goed beeld zien van de oorlog zoals deze werd ervaren door de mensen uit de regio. Zo zijn er diverse uniformen te zien, 2 authentieke Engelse legermotoren, legeruitrusting en andere gebruiksvoorwerpen.

Collecte is uitgebreid met nieuwe attributen

"Zeer regelmatig ontvangt de collectie nog authentieke attributen waarmee we de collectie kunnen uitbreiden", zegt eigenaar Rien Koskamp. De collectie is nu zo opgezet dat bezoekers de hele oorlog 'doorlopen'. De collectie begint bij de mobilisatie, vervolgens de Duitse bezetting, luchtoorlog, verzet en tot slot de bevrijding.

Locatie
De collectie is sinds dit jaar gevestigd aan de Barloseseweg 1 in een schuur bij boerderij 't Roehof. Deze boerderij was in de oorlog een bolwerk van verzet.

Schuilhol
De boerderij bood bescherming aan diverse onderduikers er was er een wapenopslag van het verzet en er werden documenten vervalst. Ook is er een schuilhol nagebouwd aan de hand van authentieke tekeningen. Deze is tijdens de openstelling van de collectie ook voor publiek te bezichtigen.

Openingstijden
De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur op de bovengenoemde data. Het bezoek adres is Barloseweg 1.Voor meer informatie kunt u bellen met R. Koskamp.


06-36311657