Wethouder Jos Hoenderboom opent de
Nationale Sportweek in Oost Gelre

Oost-Gelre - Zaterdag 18 april werd een memorabele sportinstuif. Deze werd voor de 3e keer georganiseerd voor mensen met een beperking welke dan ook. De instuif was meteen het startschot van de Nationale Sportweek in Oost Gelre en bij Litac in het bijzonder. Voor de opening van deze week was wethouder van sport van de gemeente Oost Gelre, dhr. Jos Hoenderboom uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten.

Na een welkomst toespraak van de vicevoorzitter van Litac, Henk Heinst, waren er mooie woorden van de wethouder. Hij stelde Litac als voorbeeld te zien waar sporten over de volle breedte wordt aangeboden en bedreven. Jong en oud, met of zonder beperking, bij Litac komt iedereen aan zijn trekken. Dat de integratie voor mensen met een beperking succesvol is bij Litac bleek uit het feit dat ons G-kracht lid Femke de Vries de schaar aan de wethouder mocht overhandigen om de openingshandeling te verrichten, door het doorknippen van het openingslint.

Alle deelnemers kregen goodybag mee naar huis

De start van de Nationale Sportweek was daarmee een feit. Tijd om daadwerkelijk te gaan sporten. Een mooie groep fanatieke sporters en een tiental begeleiders gingen aan de slag. Men kon tennissen, dynamic tennissen, tafeltennissen en schuif tafeltennissen. Met name deze laatste sport bleek erg in trek bij de deelnemers. Ook stonden er nog een paar leuke spelletjes zoals ballonnen raken met een tafeltennisballetje of ditzelfde balletje door een gatenbord mikken en natuurlijk het tafeltennis kanon. Het plezier spatte er vanaf.

Als bedankje voor de deelname kregen alle deelnemers een "goodybag" mee met een leuke attentie en informatie over de deelnemende verenigingen Litac en TCB Beltrum.

Een zeer geslaagde opening van de Nationale Sportweek, dankzij de enthousiaste deelnemers en begeleiders. Mocht u denken dat wil ik ook, kom kijken! De hele week door zijn er tal van activiteiten.