In de tweede helft kwam Longa '30 meer toe aan voetballen

Longa '30 boekt zege tegen Silvolde

Lichtenvoorde - Longa '30 heeft afgelopen zondag met 2-1 gewonnen van sportclub Silvolde. Ondanks dat Silvolde in de eerste helft de betere ploeg was ging Longa '30 met een voorsprong de rust in. Na rust was Longa '30 de betere partij maar verzuimde het het duel op slot te gooien waardoor het nog lang spannend bleef.

Trainer Jeroen van Haaren moest weer improviseren, omdat hij Simon Klein Goldewijk, Leon Hoijtink, Luc Belterman, Tim Bader (alle geblesseerd) en Yordi Orriƫns (Jong Oranje zaalvoetbal) niet kon opstellen. Longa '30 begon nog wel goed aan de wedstrijd. Na 3 minuten kwam een verre ingooi van Floris Eskes voor de voeten van Nick Te Veldhuis die van dichtbij de 1-0 binnenschoot. In het vervolg van de eerste helft lukte er weinig bij Longa '30 en had Silvolde het beste van het spel. Na 25 minuten kwamen de gasten dan ook verdiend op gelijke hoogte toen Ischa Krosse een corner goed binnen kopte: 1-1.
Toch kwam Longa '30 vlak voor rust weer op voorsprong. Floris Eskes schoot een vrije trap in de muur en legde de rebound daarna op Janik Wolters. De middenvelder schoot de bal vervolgens prima in de hoek: 2-1. Vlak daarna kwam Longa '30 goed weg toen Giel Driever op de paal schoot, waarna Kay Boschker prima redding bracht op de rebound van Brian Hogeweide.

In de tweede helft kwam Longa '30 veel beter voor de dag en kwam het meer aan het voetballen. Silvolde kreeg weinig kansen en Longa '30 had de wedstrijd moeten beslissen na kansen voor Jurgen Wiegerinck (alleen voor de doelman), Freek Heinsbroek (lob over) en Tom Ebbers (goede redding doelman Olthuis). Dit gebeurde echter niet en ondanks de tweede gele kaart voor Mattheys Kuypers was dit voor Silvolde het sein voor een slotoffensief.

Bijna viel de gelijkmaker nog, maar Kay Boschker had een fantastische redding in huis op een kopbal van Wesley Althof. Zelfs doelman Olthuis ging nog mee naar voren, maar dit leverde juist gevaar op aan de andere kant. Freek Heinsbroek probeerde het van ver, maar zag zijn inzet via de paal naast gaan. Het bleef daardoor bij 2-1.

Opstelling Longa '30: Boschker, Rooks, Elferink (46. Te Brake), Knuivers, Hulshof, Wolters (74. Weenink), Eskes, Ebbers, Heinsbroek, Wiegerinck en Te Veldhuis.