Frans Weeber biedt de 1000e vogel aan Roy Wensink aan.
Frans Weeber biedt de 1000e vogel aan Roy Wensink aan. Foto: Ferry Broshuis

Frans Weeber maakte al 1000 vogels van piepschuim voor vogelschieten

Vragender - "Frans Weeber maakt hier al zo'n 30 jaar de vogels waarmee je hier als je de vogel er afschiet bij onze spelen koning of koningin kunt worden. En Frans doet dat met creativiteit en inzet en je kunt altijd van hem op aan."

Roy Wensink, exploitant van het alom bekende restaurant Beneman geeft hoog op van Frans. Frans kan van piepschuim steeds opnieuw een mooie vogel maken met ook nog een rood snaveltje. "Hoe hij dat doet weet ik niet, maar de vogel is steeds weer mooi en zo werkt hij mee aan de vele mogelijkheden hier bij Beneman om spelen te organiseren als onderdeel van een gezellig verblijf waar tal van clubs, verenigingen enzovoort gebruik van maken", aldus Roy Wensink.

Best lastig om zo'n piepschuim vogeltje te maken

Even later komt Frans Weeber - geboren en getogen in Lichtenvoorde - zelf binnen met vogel en al. Hij blijft nuchter onder de loftuitingen van Roy Wensink, maar verklaart wel dat het nog mirakels lastig is om zo'n piepschuim vogeltje te maken en dat het lastig doorzagen of knippen is. Maar die vogels worden Frans niet de baas. Steeds voldoet de vogel aan de eisen van een zekere weerbaarheid, want deze mag natuurlijk niet bij het eerste schot het loodje al leggen. Frans is inmiddels 77, maar hij gaat gewoon door. De mensen kennen hem ook als rasmuzikant met veel talenten en vogels maken is er daar één van.

Frans Weeber biedt de 1000e vogel aan Roy Wensink aan, welke dankbaar in ontvangst wordt genomen. De spelen bij Beneman kunnen weer ongehinderd doorgaan. "Deze haan is nog niet gebraden", zo kan Frans Weeber bij de officiële overhandiging met de nodige humor nog wel vertellen!