'Koning Willem Alexander' wordt vervoerd van paleis tot aan het koetshuis.
'Koning Willem Alexander' wordt vervoerd van paleis tot aan het koetshuis. Foto: Bernadet te Velthuis

De veelal in oranje gestoken sportievelingen kregen een koninklijk ontbijt

Koningsspelen op Frans ten Bosch

Lichtenvoorde - De titel verwijst naar de kiem van de Olympische gedachte en die werd op vrijdag 24 april helemaal waargemaakt op de Frans ten Bosch. Om 8.30 uur werd er gestart met het gezonde koningsontbijt, wederom aangeboden door de supermarkt met de grote J. De veelal in oranje gestoken sportievelingen kregen zo een heleboel koolhydraten, eiwitten en vitaminen binnen.

Tijdens de gezamenlijke warming-up dansten alle kinderen, leerkrachten en ouders al een deel van deze voedingsstoffen weg op de tonen van het nummer 'Bewegen geeft je energie', tevens het motto van de Koningsspelen 2015.

Dansen op 'Bewegen geeft je energie'

Dit initiatief van koning Willem Alexander verdient grote complimenten, want bewegen geeft niet alleen energie, maar het allerbelangrijkste element is misschien wel het samen plezier hebben/maken. Vervolgens gingen de kinderen van de groepen 1,2 en 3 allerlei bewegingsspelletjes doen rondom de school die allemaal in het teken stonden van het Koningshuis. Zo werden 'koning Willem Alexander en koningin Maxima' in een 'gouden koets' vervoerd van hun paleis tot aan hun koetshuis. Gelukkig waren er een heleboel 'lakeien' (lees ouders) bij om alles in goede banen te leiden. De groepen 4, 5 en 6 gingen naar het Wentholtpark, waar ze allerlei ludieke sport- en spelactiviteiten deden, zoals skilopen met een hele groep. De groepen 7 en 8 gingen op de fiets naar het survivalbos in Harreveld. Onder leiding van Carl, Angelien, Dianne en Herman kwamen de leerlingen in aanraking met boogschieten, diverse klim- en klauterbanen en het meest favoriete onderdeel: tokkelen. Na 2 uren intensief sporten was bij de meeste leerlingen de energie op en waren ze blij dat ze op school werden verblijd met een heerlijke kop soep. In de gaarkeuken van oma Ponds was voor zeker 240 koppen soep gemaakt met veel (zelf gedraaide) ballen en vermicelli-letters.Toen de energiespiegel weer op peil was, werd de fantastische dag afgesloten met de afsluitende dans op de bekende tonen van 'Bewegen geeft je energie'.
Alle ouders worden bedankt voor hun hulp.