Kinderen blazen bellen tijdens een optreden van Warboel.
Kinderen blazen bellen tijdens een optreden van Warboel.

Lichtenvoorde vermaakt zich opperbest op verjaardag van de koning

Toch nog een zonnige Koningsdag

Lichtenvoorde – Koningsdag 2015 werd - ondanks de onheilspellende vooruitzichten - toch nog een zonnige dag, ook in Lichtenvoorde. Rond de klok van 10.00 uur begon het programma traditiegetrouw met de rommelmarkt in de tuinen van Antoniushove. In het centrum van Lichtenvoorde was 's middags van alles te beleven voor jong en oud.

De markt was omgedoopt tot Weevers Plein waar op een megapodium diverse bands speelden. Ook op het Grolsch Plein en in de café's klonk muziek. Kinderen konden zich vermaken met een springkussen, ze mochten zich laten schminken, bij een kraampje kon de jongste jeugd gratis knutselen. Er stonden potten verf, kwasten en houten doosjes. Kinderen mochten een 'schatkist voor de koning' maken. Volgens de vrijwilligers hadden al 150 kinderen een kistje beschilderd. Ook waren er verschillende oud-Hollandse spelen in het Lichtenvoordse centrum opgesteld. Het 'knuppels vangen' werd onder grote hilariteit van de omstanders door kinderen gedaan.

Muziek, spelletjes en feest in het hele centrum

Elders in het centrum stond een bord met gaten en een grote metalen bal, met touwen moest de bal naar de gaten worden geleid. De kinderen waren er maar druk mee, ze maakten dankbaar gebruik van al deze faciliteiten. In de loop van de middag werd het steeds drukker. De zon liet zich volop zien en jongeren, ouderen, oudere jongeren en kinderen vermaakten zich prima in een gezellige drukte. Rondom het Weevers Plein stonden tenten waar drankjes verkrijgbaar waren, ook de terrassen van de plaatselijke horeca, overdekt met reusachtige parasols, zaten gezellig vol. In diverse kroegen werd 's middags een speciaal programma voor kinderen aangeboden. Zo stond bij Markt 5 Peer Tof Theater en achter tapperij Van Ooijen Warboel op de planken. Bij het optreden van Warboel kregen kinderen een bellenblaas. Tijdens een liedje zweefden tientallen belletjes boven het publiek. Café De Zaak organiseerde traditiegetrouw een motortoertocht. Tussen 10.00 uur en 11.30 uur konden motormuizen zich aanmelden voor de toeristische route. Ondanks de matige weersverwachting kwamen er maar liefst 70 motorrijders op het evenement af. Zij reden in groepen de ongeveer 180 km lange route en streken naderhand neer op het zonovergoten terras bij De Zaak. Ook later op de middag en in de avond werd een aantrekkelijk muzikaal programma aangeboden, voor elk wat wils. De Ulftse band Mystic Gemini speelde bij café De Zaak eigen bluesnummers. Bij bar 't Doktertje zorgde DJ Elmar zoals altijd voor een feestje. Café Van Ooijen presenteerde The Doors tribute, de band die de legendarische Doors tot leven brengt. Het koningsdag feest ging in Lichtenvoorde door tot in de kleine uurtjes!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding