Geboetseerde schildpadden en vogels op pootjes werden voorzien van een kleurtje.
Geboetseerde schildpadden en vogels op pootjes werden voorzien van een kleurtje. Foto: Bernadet te Velthuis

Ouders konden de kunstwerken bewonderen in de speciaal ingerichte kunsthal

Expositie met een grote E

Lichtenvoorde - Op dinsdag 21 april hebben ze op de Frans ten Boschschool een kunstexpositie georganiseerd, waar keramiek en fotokunst centraal stonden. De cultuurcommissie heeft dit schooljaar Esther Krabbenborg uit Harreveld voor keramiek benaderd en voor de fotokunst Lawrence Mooij uit Lichtenvoorde.

Esther organiseerde op 18 maart een 'boetseerdag'. De kinderen uit groep 6 mochten een schildpad boetseren en de kinderen uit groep 8 gingen aan de slag met een vogel, die later op pootjes kwam te staan. Op 19 maart mochten de kinderen hun 'dier' met speciale verf van kleurtjes voorzien. Op 31 maart heeft ze alle werkstukken opgehaald om ze in haar atelier te Harreveld in stappen te bakken en (niet vergeten) te glazuren. Het bak- en glazuurproces konden de mensen tijdens de expositie bewonderen.
Lawrence Mooij heeft al in een eerder stadium foto's gemaakt van kinderen in groep 7. Dit zijn geen gewone foto's, maar foto's in zwart-wit waarin de karakteristieke kenmerken van elk kind naar voren komen. En op 21 april konden alle kinderen en ouders tussen 18.30 en 19.30 uur de kunstwerken bewonderen in de speciaal ingerichte kunsthal. Uit de vele ooh's en aah's bleek wel dat de expositie bijzonder geslaagd was. Benieuwd wat de cultuurcommissie volgend schooljaar uit de grote 'kunsthoed' tovert.