Run-Archery is een combi van boogschieten en hardlopen en dus voor zowel hardlopers als boogschieters een uitdaging.
Run-Archery is een combi van boogschieten en hardlopen en dus voor zowel hardlopers als boogschieters een uitdaging. Foto: Bernadet te Velthuis

Subliem debuut voor Bram Polman

tijdens Run Archery Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Afgelopen zaterdag 25 april vond het Run Archery evenement plaats in Lichtenvoorde. Het weer viel uiteindelijk mee, alleen het single trail pad bij de senioren door het Flierbeekpark was flink modderig.

Bij de jongens junioren was Bram Polman van Switbertus een klasse apart. Hij liep soepel en snel en had in de finale 5 pijlen op rij raak; een subliem debuut. Toch zaten Hidde Kasper en winnaar bij de aspiranten Thijs Willems Bram op de hielen. Bij de meiden was het Vera Versteeg die vooral door sterk lopen de goede schutters Megan Camphuijsen en Hanna Freriks (Groenlo) de baas was. Na 3 prachtige finales werden de medailles uitgereikt in de gezellige kantine van de Swite. Bij de senioren was Europees kampioen Marco Kreische uit Berlijn van sensationele klasse.

Single trail pad bij de senioren flink modderig

Toch voelde Marco zich bedreigt door het sterke lopen van de triathleten Martijn Groenendaal en Rick Steenkamp uit Didam. Ook erg goed was de winnares bij de dames Sandra Szulc die zich net als nummer 2 Tonny van Kuringen keurig staande hield in het herenveld, net als André Dickman uit Ruurlo die zowel beste Nederlander als 1e master was. Debutant Henk ter Riet wist zich niet te plaatsen voor de grote finale maar was in de kleine finale goed op dreef en sneller dan de beste deelnemer uit Oost-Gelre bij de senioren Carl Domhof van SSH uit Harreveld, net voor Marc Konings en Maikel Grave. Dankzij de vele vrijwilligers van Switbertus en het enthousiasme onder de deelnemers en supporters was een heel prettig evenement. De organisatie hoopt iedereen terug te zien bij de tweede wedstrijd op 30 mei in Apeldoorn.
Inschrijven via de website: handboogsport.nl/runarchery.