Vosseveld 1 – KSV 1 (0-1)

Winst voor KSV in tam en pover duel

Vragender - Na de fraaie wedstrijd van vorige week tegen Keijenburgse Boys moesten de mannen van Manfred vandaag aantreden tegen Vosseveld die op de 11e plaats stonden en dus nog volop in de race zijn voor lijfsbehoud in deze 4e klasse C. Vosseveld moest vandaag winnen en hopen dat Vios zou gaan verliezen van Lochem om zo misschien de nacompetitie te kunnen ontlopen.

KSV kon vrijuit spelen en moest het vandaag stellen zonder Arjan die afgelopen donderdag tijdens de training geblesseerd raakte. Toch wilde men alles in het werk stellen om Erwin te laten scoren, zodat hij op de eerste plaats zou blijven staan op de topscorelijst van de Gelderlander. In de eerste helft was het aanvankelijk van beide kanten rommelig, waarbij KSV wel meer balbezit had en ook wel een aantal kansjes kreeg. In de 25e minuut was het Marijn die na een lange rush met een ziedend schot zorgde voor de 0-1 en op dat moment terecht aangezien KSV iets feller was in de duels. In de 35e minuut was het weer Marijn die alleen voor de keeper verscheen, maar hij wist deze kans niet te verzilveren, zodat men de rust inging met de stand van 0-1.

Na de rust begon KSV uiterst slap en was het balbezit vooral voor Vosseveld, hoewel ze niet echt gevaarlijk werden. De eindpass richting de spitsen van KSV was meestal ondermaats en dus konden Erwin en Rick niet veel uitrichten met hun snelheid over de flanken. De gehele tweede helft bleef het dan ook een tamme vertoning met de dreiging dat Vosseveld zou kunnen scoren uit het niets. Gelukkig waren hun ook niet echt scherp en Marnix moest eenmaal handelend optreden met een fraaie redding. Derhalve konden de 3 meegenomen A-junioren ingezet worden en zo mochten Stan, Anthony en Tim ook hun bijdrage leveren in deze wedstrijd. Mede door hun toedoen kwam er weer meer swung in het spel en kreeg KSV aan het einde van de wedstrijd nog weer een paar fraaie kansen en was het wederom Marijn die de 0-2 op zijn schoen had, maar helaas faalde.
Man van de wedstrijd was dan ook zonder meer Marijn die met zijn tomeloze inzet een voorbeeld was voor velen.

Kortom een wedstrijd om snel te vergeten, maar wel weer 3 punten erbij (nu al 33). Volgende week spelen we uit tegen Lochem om 14.00 uur en wellicht kunnen we daar zorgen voor een stunt.