De meiden van MB1 Longa '59 waren dit jaar voor het eerst in de B.
De meiden van MB1 Longa '59 waren dit jaar voor het eerst in de B. Foto: Bernadet te Velthuis

Vorig seizoen zijn ze achter elkaar kampioenen 2e klasse en 1e klasse in de C geworden

MB1 Longa '59 kampioenen 1e klasse

Lichtenvoorde - De MB1 van Longa'59 bestaat uit Femke Schuirink, Ima hubers, Ajla Galijasevic, Jade Doppen, Ela Lurvink, Anna Wekking, Pleun Hettema en Laurie Kolkman. De meiden waren dit jaar voor het eerst in de B. Het voorgaande seizoen zijn ze achter elkaar kampioenen 2e klasse en 1e klasse in de C geworden, een fantastische prestatie! Dit jaar hadden ze natuurlijk weer hetzelfde doel, namelijk kampioen worden.

Met een team van C speelsters en eerstejaars B hebben ze hun draai snel gevonden in de B. In de tweede helft van het seizoen wonnen ze veel met 4-0 en 3-1, ze bleven dus nog sterk in de race naar het kampioenschap.

Na jaar hard trainen voor 3e keer kampioen

De wedstrijd tegen V.C.V., die evenveel punten hadden, hadden ze helaas met 1-3 verloren en hierdoor bleek V.C.V kans te maken op het kampioenschap. Het enige wat de meiden nog konden doen was alles met 4-0 winnen en hopen dat V.C.V. punten zou verliezen. Dit gebeurde.

Toen ze nog twee wedstrijden te gaan hadden, was het duidelijk: twee keer winnen met 4-0 en ze waren kampioen, zelfs één set zouden ze nog mogen verliezen. De één na laatste wedstrijd wonnen ze met 3-1 en hierdoor zat er grote druk op de kampioenswedstrijd, er zal met 4-0 gewonnen moeten worden. Samen met trainster/coach Sanne Jansen zijn ze gefocust aan de wedstrijd begonnen en zo wonnen ze de 1e set met 25-18 en de tweede met 25-16, het bleek erg goed te gaan.

De derde set stonden de meiden een tijd achter en de druk die ze hadden maakten het niet beter. Na hard knokken hebben ze set gewonnen met 25-23. De laatste set gingen de meiden weer in met volle energie en zo wonnen ze met 25-17!

Na een jaar veel en hard trainen is het ze gelukt voor de 3e keer kampioen te worden! Het team bedankt Sanne en Don voor de training en coaching en Lurvink afbouw voor de sponsoring. Voor meer informatie, zie de website.


www.longa59.nl