Carlijn Goossens op weg naar de finish.
Carlijn Goossens op weg naar de finish. Foto: Bernadet te Velthuis

Derde ronde in het afdelingskampioenschap van Noord-Oost Nederland

Eerste plaats voor Carlijn en Jesse

Lichtenvoorde - Tijdens de 3e ronde in het afdelingskampioenschap van Noord-Oost Nederland kwamen de BMX Greenhoppers goed uit het starthek en wisten dit tot aan het eind vast te houden. Er was een goede sfeer in Doetinchem en de organisatie had het allemaal goed voor elkaar. Jesse Tousain en Carlijn Goossens wisten zich in hun leeftijdsklasse naar de 1e plaats te fietsen en sprokkelden daarmee de nodige punten bij elkaar.

Ook de andere Greenhoppers waren zichtbaar aanwezig op de baan, Jesse Hesselink (momenteel even uitgeweken naar voetbal) trapte met zijn flitsende schoenen de pedalen goed rond en had de smaak snel weer te pakken. Daphne Wolterink fietste undercover en voerde meteen baaninspectie uit, maar ze was in haar nopjes en winnen kan altijd nog.

Samenwerken aan een plan voor een nieuwe BMX baan

Broer Jochem weet al precies hoe het werkt en als zijn start nog een fractie sneller kan is hij zeker een kanshebber. Sven Goossens is letterlijk en figuurlijk in de groei en laat andere rijders steeds vaker zijn naam achter op zijn shirt zien. Ditzelfde doet Thijs Goossens en met de nodige positiviteit is een finaleplek straks geen enkel discussiepunt meer. Ook Mike Beskers haalde de finale vandaag, hij overleefde een slippertje in de bocht maar wist zich te revancheren en ging vol gas voor de punten. Ook trainingslid Nowi Melissen ging als een speer over de hoge bulten op zijn thuisbaan en leverde een strak staaltje werk! En bij BMX horen hobbels, daar is met wat oefening best over heen te komen. Ondanks dat er nog een hobbeltje ligt om te gaan samenwerken aan een plan voor een nieuwe BMX baan, komen de leden van de clubs uit Oost Gelre steeds nader tot elkaar. Er wordt over en weer sympathiek succes gewenst, de hand geschud en een complimentje gemaakt.

Volgende week zondag 3 mei zijn de meesten weer te zien in Haaksbergen waar de 2e ronde in de nationale topcompetitie zal plaatsvinden.


www.bmx-greenhoppers.nl