Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Stralende zon en aangenaam briesje maken evenement tot succes

TopCompetitie in Haaksbergen

Lichtenvoorde - Zondag 3 mei stond voor 17 FCCL-ers in het teken van de 2e TopCompetitie in Haaksbergen. Blok 1 is voor de cruisers de rijders t/m 12 jaar. Met 51 ritten gingen de serie manches snel voorbij en een stralende zon met aangenaam briesje kon je al snel de jas uit doen. Daar waar de ene rijd(st)er met 'twee vingers in de neus' de manches doorkwam, moest de ander trappen voor wat ie waard was, omdat hij in een pittige bak zat en toch nog bij de eerste 4 wilde eindigen.

Maar niet iedereen haalde de streep schadeloos. Gertie Hobelman vloog in de 2e manche een hobbel te ver, hij ging hoog de bocht in om vaart te maken maar toen vloog zijn ketting er af en hijzelf ook. Met een salto smakte hij op de pro-sectie.

Anne, Stef en Sieb
En deze bikkels 'op leeftijd' dragen vaak geen bodyprotector, 'want dat zit niet fijn'.

Bikkels op leeftijd zonder bodyprotector

Zijn lichaam zal hem nu vast nog een paar dagen aan deze rit terug laten denken, toch heeft hij het gered tot de halve finale. Finale ritten in Blok 1 waren vandaag voor Mart Garstenveld 5e, Michelle Wissing tweede. Finn Braakhekke kwam daar ten val en baalde als een stekker, mopperde zijn frustratie even op mama. Daarna was het weer goed toen hij evengoed zijn bekertje op kon halen.
De FCCL cruiser finalisten waren Anne Mokkink 5e, Stef Hollander 7e , en Sieb Duenk 6e. Blok 2 begon bewolkt maar het is droog gebleven tot de 3e manche. Anne en Niek waren na deze manches niet door. Stef reed super in de manches en de kwart met zijn 1e positie, maar heeft het in de halve niet tot de eerst 4 gered. Nico Elbers was zo 'fel' weg dat hij tot onderaan de startheuvel op zijn achterwiel reed, hij had er zin in! Een lastige finale met goede concurrentie maar met een 5e plaats in deze finalerit heb je je punten in de pocket. Voor volgende week zaterdag staat een NFF Nationaal in Klazienaveen en voor zondag de 2e TheissenCup hier op de baan in Lichtenvoorde op de kalender. Komt dat spektakel zien, aanvang zondag 11.00 uur.


www.fccl.nl