Winnaars A-klasse: Robert Hesen, Paul Sommers en Tom Maassen.
Winnaars A-klasse: Robert Hesen, Paul Sommers en Tom Maassen. Foto: Bernadet te Velthuis

Record aantal deelnemers Dynamic tennis naar NK enkel in Dinxperlo

Regio - De Aaltense verenigingen SSS Irene Lintelo, Represta Dinxperlo en DTA Aalten hebben gezamenlijk een zeer succesvol Nederlands kampioenschap Dymanic Tennis georganiseerd op zondag 19 april in de Eurohal te Dinxperlo. Nardie Somsen voorzitter van SSS-Irene heette iedereen hartelijk welkom met name Erik Luiten, wethouder van sport in de gemeente Aalten, die ook de opening van het toernooi verrichte door een balletje te slaan met Paul Sommers.

Een record aantal deelnemers van 70 Dynamic tennissers kwamen naar Dinxperlo om de strijd aan te gaan in alle klassen voor het Nederlands kampioenschap enkelspel in zijn of haar klasse.In de A klasse viel de nieuwkomer in deze klasse, Gert Eeltink uit Lintelo op door alle poulewedstrijden te winnen. In de kwartfinale moest hij het echter afleggen tegen Kevin Pluk. In de A klasse werd Paul Sommers van Taflan uiteindelijk toch weer de kampioen van Nederland, ten koste van een fel strijdende Robert Hesen van DT Maasgouw. Derde werd Tom Maassen van DT Maasgouw in een driesetter tegen Kevin Pluk.
In de B klasse werd Job op 't Root van DT Maasgouw kampioen, hij versloeg in de finale Mindert Hoogstraten van WSV Apeldoorn. Derde werd Imre Huitink van Litac uit Lichtenvoorde ten koste van Brian Willems van Rapid uit Rosmalen. In de C klasse werd Leen Serano van DTTC Deventer de kampioen ten koste van Jasper van der Ploeg van WSV Dragonder Noord uit Veenendaal. Derde werd in deze klasse Ali Alwan van Asterix uit Blerick en werd Leo Buitink van Yapton uit Eibergen verdienstelijke vierde.
Ook in de D klasse (heren- en dames klasse) werd felle strijd geleverd. Junior Daan van de Heuvel van Rapid uit Rosmalen (14 jaar) behaalde de derde plaats. Hier werd kampioen Mart Roodbeen van Asterix uit Blerick ten koste van Joost Kroeze van Asterix. Bij de dames in de klasse D werd winnaar, Janine Harbers van Litac uit Lichtenvoorde en tweede Lonneke Harmsen van Pajodos uit Pannerden. Derde Hilda Wetemans- Mug van WSV Apeldoorn.

Een uitstekend verlopen toernooi met flinke publieke belangstelling gedurende de hele dag. Het was een visitekaartje voor het Dynamic tennis in de vernieuwde Eurohal van Dinxperlo. De scheidende voorzitter van de Dynamic Tennis Bond Nederland, Wim Fennis reikte de prijzen uit en bedankte de organisatie voor het zeer goed georganiseerde toernooi.