F8 kampioen dankzij klinkende 18-0 overwinning op Rietmolen.
F8 kampioen dankzij klinkende 18-0 overwinning op Rietmolen. Foto: Bernadet te Velthuis

Longa '30 F8 ongeslagen kampioen

Lichtenvoorde - In je allereerste voetbalseizoen direct ongeslagen kampioen worden en dat tijdens een thuiswedstrijd op het hoofdveld, waarbij en passant ook nog even het honderdste doelpunt van het seizoen wordt binnen getikt. Een droomscenario, dat voor de jongens van Longa '30 F8 afgelopen zaterdag voor een enthousiast thuispubliek werkelijkheid werd.

Het was de climax van een prachtig seizoen, dat succesvol werd ingeluid met een klinkende 18-0 overwinning op Rietmolen. De uiterst fanatieke voetballertjes van Longa '30 F8 bleken uiteindelijk voor iedere tegenstander één of zelfs meerdere maatjes te groot, waarbij af en toe ook een stukje arrogantie niet werd geschuwd: "Oh kijk meisjes, dan gaan we zeker winnen!" Vooral het uitbundige enthousiasme van de tien spelers, dat grotendeels werd aangewakkerd door het al niet veel minder bezielde leidersduo Tamara Wopereis en Lukas Wekking, zorgde uiteindelijk voor de vroegtijdige bekroning van een mooi en sportief seizoen. Een uitstekend begin dus van wat hopelijk een lange en vruchtbare voetbalcarrière van alle spelers gaat worden!

Opstelling
Op de foto: boven: Sven Stoltenborg, Thije Hulshof, Jurre van Beckhoven, Mik Reukers, Daniel Wekking. Onder: Giovanni de Ruijter, Timon Hendriks, Cas Heutinck, Riemer Oonk. Liggend: Douwe Bollen (keeper).


Mariënveld haalt 3e periode

Mariënvelde - Na het historische kampioenschap van het 2e elftal van VVM zou ook het 1e elftal vandaag historie gaan schrijven.

Het tot nu toe al historische feit dat er in de 4e klas geacteerd wordt krijgt dit zelfde seizoen meteen een historisch gevolg. Door de 8-0 overwinning op SVBV afgelopen zondag, met 4 treffers van uitblinker Lloyd Boerboom, heeft Mariënveld de 3e periode binnengehaald! Dit betekend dat de mannen met Hemelvaart de eerste van maximaal 4 wedstrijden om promotie gaan spelen naar een eventuele 3e klas!