V.l.n.r.: Henk Viscaal, Sabine Straalman en Leo Spieker (met beker).
V.l.n.r.: Henk Viscaal, Sabine Straalman en Leo Spieker (met beker). Foto: Bernadet te Velthuis

Uitslag advocaat Theo Schut: durchgestochene Karte

Leo Spieker wint onderlinge Schützenfest

Zieuwent - Afgelopen vrijdag t/m zondag werd weer het jaarlijkse Terios-uitstapje van garage Voorhuis uit Zieuwent gehouden. Al voor de 6e keer werd dit gehouden in Gevelinghausen (Sauerland) met als thuisbasis: Hotel Am Schloss.

Naast het bezichtigen en beklimmen van de panoramabrug met klimtouwen in Winterberg, werd er vrijdagavond in verband met de aankomende schuttersfeesten een onderlinge schietwedstrijd gehouden in de Schützhalle in Ostwig. Na een oefenronde moest men, op een afstand van 10 m, schieten op 2 kaartjes; 1 met zwarte cirkels en 1 kaartje met getallen. Dat het moeilijk is om van die afstand nog een kaartje te raken, bleek wel uit het feit dat zowel Ria als Gerard het baannummer van de muur afschoten. Op zich al wat punten waard!

Sabine bleek de uiteindelijke winnares

De strijd was hevig en er werd met veel inspanning geschoten. Aan het eind werden de punten opgeteld door 3 verschillende personen en kwam Leo Spieker als winnaar uit de bus. Tweede werd Sabina Straalman en 3e Henk Viscaal. (Zie foto) Leo kreeg de beker overhandigd en werd door iedereen van harte gefeliciteerd.

Durchgestochene Karte
Echter bij terugkeer in het hotel werd door advocaat Theo de kaarten nog eens goed nagekeken en toen bleek de uitslag niet te kloppen. Volgens Theo hadden de kaarten ook niet door 3 verschillende personen nagekeken moeten worden, maar door slechts 1 persoon. Nadat eerst Theo en nadien nog Onno (als onpartijdige) de kaarten hadden nagekeken, bleek niet Leo maar Sabine de uiteindelijke winnares te zijn. De uitslag was echter bindend en er werd besloten dat Leo de beker mocht houden, maar dat Sabine bij deze, in de krant toch een eervolle vermelding zou krijgen. Omdat iedereen nu over de algehele uitslag begon te twijfelen, stelde Theo voor in hoger beroep te gaan; uitslag volgt tzt.
Op zaterdagmorgen had men een overvol programma (bezoekje grot, eten bij Don Camillo en bezoeken Curioseum) en werd men op andere gedachten gezet. Het weekend werd 's avonds afgesloten met een gezellige dansavond. Al met al een leuk en gezellig weekend, georganiseerd door Peter en Corine, waarvoor hartelijk dank! Op naar 2016.