Pedicure Marion te Brake heeft 9 mei haar diploma Medisch Pedicure ontvangen.
Pedicure Marion te Brake heeft 9 mei haar diploma Medisch Pedicure ontvangen. Foto: Bernadet te Velthuis

Marion voert specialistische technieken uit voor complexe voet- en nagelproblematiek

Lichtenvoorde Medisch Pedicure rijker

Lichtenvoorde - Pedicure Marion te Brake heeft afgelopen zaterdag 9 mei haar diploma Medisch Pedicure ontvangen. Vier jaar geleden is Marion begonnen met de opleiding tot pedicure en in 2013 heeft ze Pedicuresalon Marion geopend.

Vele voeten zijn ondertussen door Marion verzorgd. Bij een groeiend deel van de bevolking hebben de voeten echter een speciale behandeling nodig. Deze behandeling mag een medisch pedicure uitvoeren. Met haar achtergrond als verpleegkundige was het een logische stap om medisch pedicure te worden.

Bij een standaard behandeling verzorgt de pedicure uw nagels en de nagelomgeving, verwijdert eelt en aanwezige likdoorns en kloven. Indien nodig behandeld de pedicure ook ingegroeide teennagels, verdikte nagels en schimmelnagels.

Medische pedicure behandelt allerlei risicovoeten

Medisch pedicure
Een medisch pedicure kan naast de standaard behandelingen alle soorten risicovoeten behandelen. De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, hart- en vaatziektes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Met het behalen van het diploma is pedicure Marion speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen.

Ook heeft zij de beschikking over specialistische technieken (antidruktechnieken door middel van vilt, nagelregulatie door middel van het plaatsen van nagelbeugels, nagelreparatie) waarmee zij ook complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen.

Declaratie behandelingen
Met alle veranderingen in het zorgstelsel beschikt pedicure Marion nu over alle kwalificaties zodat, waar mogelijk, de behandelingen gedeclareerd kunnen worden.
Daarnaast heeft Marion ook een bijscholing gedaan over de oncologische voet, veel mensen krijgen tegenwoordig te maken met bestraling of chemotherapie, wat flinke gevolgen kan hebben voor de huid en nagels van zowel handen als voeten.
Zorg en ontspanning
De belangrijkste reden om een bezoek te brengen aan een pedicure is natuurlijk goede zorg voor je voeten. Een bezoek aan Pedicure Marion kan daarnaast ook gewoon heerlijk ontspannend zijn. Marion biedt namelijk ook Wellness behandelingen aan. Met speciale oliën en crèmes worden vermoeide voeten weer fit gemasseerd. En om een behandeling helemaal af te maken, kunnen natuurlijk ook de nagels mooi gelakt worden.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Pedicure Marion. Ze staat u graag te woord. Elders in dit blad staat een advertentie met de contactgegevens.


www.pedicure-marion.nl