F7  ongeslagen voorjaarskampioen 2015.
F7 ongeslagen voorjaarskampioen 2015. Foto: Bernadet te Velthuis

Het team is als geheel uitgegroeid tot een geoliede machine

Longa F7 ongeslagen voorjaarskampioen

Lichtenvoorde - "Witte broek, oranje trui, dat zijn de Longa lui…..", zo is het Longa F7-team dit jaar gestart aan, wat nu blijkt, een fantastisch seizoen.

Al in de 8ste minuut van de eerste wedstrijd was het raak en vloog de bal er bij de tegenstander in. Hierbij vielen de legendarische woorden; "Zo, die zit…".

Het team is als geheel gegroeid vanuit een 'kluitje' naar een geoliede machine, waarbij de keeper de verdedigers en aanvallers blindelings wist te vinden.

Wedstrijd tegen SV Grol met 13-1 gewonnen

Team F7
Negen kids hebben zich begin dit jaar gevormd tot het team Longa F7: Kato, Chris, Mats, Tyn, Huseyin, Mart, Abdul, Jesse en Maurice. Allemaal hebben ze hard hun best gedaan om voorjaarskampioen 2015 te worden.

Spelerskwaliteiten
De spelers beschikken allemaal over hun eigen specifieke kwaliteiten, die weer een goede aanvulling bleken te zijn op elkaars kwaliteiten. Zo is Kato balvaardig en roemrucht om haar snelheid, Chris een linkspoot en bekend om zijn lange rushes, Mats, rechtspoot, staat bekend om zijn scorend vermogen en Tyn kan hard schieten en is technisch zeer vaardig.

Verder zijn er Huseyin, een linkspoot en 'kap en draai' specialist, Mart, een robuuste verdediger en waardig in tackles, Abdul, sterk en kop-krachtig, Jesse, een sluwe voetballer en 'panna' specialist en ten slotte Maurice, een snelle spits en zeer doelgericht.

Kampioenswedstrijd
Naast de spelers bleken ook de trainers, leiders, ouders een belangrijke schakel te zijn in het geheel.
Als 'slagroom op de taart' ook in de kampioenswedstrijd nog winnen van SV Grol met maar liefst 13-1, dan mag je je een waardig kampioen noemen.

Met het oranje/witte hart en winnen van SV Grol, dan mag je wederom gerust zeggen …. Zo, die zit!


www.longa30.nl