Broederstrijd  Rick en Rob werd beslist door Rob. Arnold (3e) won zijn eerste beker.
Broederstrijd Rick en Rob werd beslist door Rob. Arnold (3e) won zijn eerste beker. Foto: Bernadet te Velthuis

De G-kracht groep deed voor het eerst in haar jonge bestaan mee aan een toernooi

Litac G-kracht kwam, zag en overwon

Lichtenvoorde - Zaterdag 9 mei was het eindelijk zover. De G-kracht groep deed voor het eerst in haar jonge bestaan mee aan een toernooi. Wekenlang was er naar toe geleefd en geoefend en zo vertrokken in alle vroegte zaterdag Yvonne, Arnold, Mark, Rick en Rob naar Lochem om deel te nemen aan het ALTC Toppers toernooi in de Jan Wissink hal in Lochem.

Voor de meesten een jaarlijks terugkerend toernooi, maar voor de Litac'ers helemaal nieuw. Er was dan ook de nodige spanning onder de deelnemers, maar mede door de steun van de meegereisde supporters en begeleiders was dit snel weg en begon een ieder frank en vrij met de wedstrijden. Mark bij tafeltennis, Arnold, Yvonne, Rick en Rob bij schuiftafeltennis.

Maar liefst 3 spelers in de winnaarspoule

Mark kwam uit in de 6e klasse en speelde erg goed bij zijn debuut toernooi. Drie van de vier wedstrijden werden ruim gewonnen, de wedstrijd tegen de latere nummer 2 van het toernooi werd een echte triller! Na 5 prachtige games delfde hij het onderspit en was zo nipt uitgeschakeld voor de finalepoule. Maar prachtig gespeeld en eervol ten onder.

De schuiftafeltennissers speelden 's morgens in twee poules, de sterkste vijf spelers kwamen daarna uit in de finale poule, de andere vijf speelden daarna nog wedstrijden om de plaatsen 6 t/m 10 in de verliezers poule. De kracht van Litac kondigde zich hier al aan, 3 spelers in de winnaarspoule. Alleen Yvonne ging naar de verliezerspoule, zij het hier ook maar nipt.
Nou en Yvonne was 's middags pas warmgedraaid zoals ze zelf zei. Maar liefst 3 van de 4 wedstrijden werden gewonnen, een mooie 6e plaats als beloning.

Finalepoule
En dan de finalepoule, wat een spanning en een mooie wedstrijden. Uiteindelijk resulterend in de plaatsen 1, 2 en 3 voor de spelers van Litac. Arnold werd uiteindelijk derde, zijn 1e beker ooit gewonnen! En de broederstrijd tussen Rick en Rob werd deze keer beslist door Rob. Geweldige prestatie van Rob die meestal zijn meerdere moet erkennen in Rick. En zo gebeurde het, het eerste toernooi meteen met 3 prijzen naar huis.