De heren zijn volledig in hun nopjes met de bekers.
De heren zijn volledig in hun nopjes met de bekers. Foto: Bernadet te Velthuis

FCCL keerde met 10 bekers en een kampioenstrui huiswaarts

Vol programma fietscrossweekend

Lichtenvoorde - Een vol programma fietscross afgelopen weekeinde, van Papendal en Klazienaveen op zaterdag 9 mei naar een mooie clubwedstrijd op zondag 10 mei!

Kevin Elbers mocht voor het eerst deelnemen aan de BMX supercross op Papendal. Hij heeft zich daar van zijn goede kant laten zien tussen de nationale en internationale BMX toppers.
In zijn eerste manche leek hij een slechte start te hebben, waardoor hij het veld moeilijk kon volgen en de grote jumps op het 2e stuk niet kon springen.

Op 23 en 25 mei NK NFF Geldermalsen

In de 2e en 3e manche ging dit beter en kon hij laten zien dat ook hij deze baan wel moeiteloos kon nemen, ondanks de vele rukwinden. Helaas was Kevin nog niet opgewassen tegen het internationale geweld en moest het met 2x een 7e plek en 1 x een 6de voor gezien houden.

Klazienaveen
Zijn broer Nico was mee met de FCCL naar Klazienaveen waar hij, na een halve finale een zesde plek mocht noteren in de finale. Er waren dit keer 21 rijders op de nationale wedstrijd van de NFF te vinden, waarvan er 6 in de cruiserklasse uit kwamen.

Anne Mokkink heeft in de cruiserklasse een fantastische prestatie neergezet, maar kwam net 1 plek te kort voor de overwinning.

Niet zonder kleerscheuren
Vooral de heren hadden het erg moeilijk dit keer en konden de dag ook niet allemaal afsluiten zonder kleerscheuren.
Na een drukke dag kon FCCL de balans op maken: 10 bekers en Michelle Wissing kon zelfs naar huis met een iets te grote kampioenstrui!

Volgende wedstrijden
Op 23 en 25 mei zullen 19 leden van de FCCL laten zien wat ze waard zijn tijdens de NK NFF in Geldermalsen. Wie daar heen mogen, kun je terug vinden op de website.


www.fccl.nl