Na het laatste fluitsignaal bleef het nog lang gezellig in de kantine

Longa '30 verslaat op slotdag Rheden

Lichtenvoorde - Longa '30 heeft de competitie afgesloten met een 3-0 zege op Rheden. Longa '30 speelde niet groots, terwijl ook Rheden niet de indruk wekte er alles aan te doen om degradatie nog te ontlopen. Na de zeer matige eerste helft werd het in de tweede helft nog wel wat leuker. Drie goals, het debuut van Tom Ikink en Jesper Pillen en een mooi afscheid van Tom Ebbers en Paul Knuivers.

Longa '30 was in de eerste helft de betere ploeg, maar speelde te onzorgvuldig om echt gevaarlijk te worden. Er lag veel ruimte op de zijkanten, maar de vele voorzetten kwamen te weinig aan bij de spitsen van Longa '30. Toch waren er kansjes voor Freek Heinsbroek en Thomas Kerperien, maar beide spelers kregen de bal niet tussen de palen.
In het tweede bedrijf kregen beide ploegen een stuk meer kansen. Longa '30 wist er dus drie te maken, terwijl Rheden keer op keer op de uitstekend keepende Kay Boschker stuitte. De eerste twee treffers werden gemaakt door Nick te Veldhuis.

Longa '30 neemt afscheid van twee geweldige spelers

Beide keren kopte hij een voorzet (corner en vrije trap, die beide voortkwamen uit een goede actie van Silas te Brake) van Floris Eskes binnen. Inmiddels waren Jesper Pillen (B-junior) en Tom Ikink (A-junior) ingevallen en beide spelers speelden erg goed bij hun debuut. Ikink had zelfs twee keer kunnen scoren maar had pech in de afronding. Een paar minuten voor tijd schoot Freek Heinsbroek (na weer een assist van Floris Eskes) de 60e competitietreffer van Longa '30 tegen de touwen: 3-0. Daarna was het tijd voor het afscheid van twee geweldige spelers. Paul Knuivers (nog altijd geblesseerd) kwam een paar minuten voor tijd in het veld voor Tom Ebbers. Na het laatste fluitsignaal werden beide spelers in het zonnetje gezet door de selectie en bleef het nog lang gezellig in de kantine.

Opstelling Longa '30: Boschker, Te Brake, Elferink, Orriƫns, Hulshof (62. Pillen), Klein Goldewijk, Eskes, Ebbers (85. Knuivers), Te Veldhuis, Heinsbroek en Kerperien (62. Ikink).