Bij de start werden de dames ondersteund door de mannen
Bij de start werden de dames ondersteund door de mannen Foto: Bernadet te Velthuis

Eenmaal bovenaan de startheuvel werden de praatjes minder

Moeders op de BMX bij FCCL

Lichtenvoorde - Zondag 10 mei stond behalve de 2e TheissenCup ook de Moederdag natuurlijk vast. Op het schoolplein naast de baan was er een tent met High-tea klaargezet, echt alleen voor de moeders.

De dames werden uitgedaagd om ook een rondje te rijden op de BMX. Toch een vrouw of 15 wist de 'angst' te overwinnen en stapte op het brute staal. Na uitleg van de trainer, -dat men dit echt niet moest onderschatten- werd er eerst een rondje op de baan gereden voor er aan het hek werd gestart. Eenmaal bovenaan de startheuvel werden de praatjes minder, 'wat hoog!'. De dames werden gesteund door de mannen die hen in balans hielden en daar viel het hek. Onder luid gegil kwamen de dames naar beneden… en zonder vallen raceten ze op eigen tempo (maar erg enthousiast) een paar keer de baan over. Een nieuw dames-cruiser plan is geboren.

Toen was het echt tijd voor datgene waar de leden voor kwamen, de TheissenCup. Hier konden punten worden verdiend voor het Clubkampioenschap 2015. Maar liefst 89 rijders hadden zich ingeschreven, en met 17 ritten totaal, was het in de manches een mooi spektakel om te zien. Van kleintjes die al slingerend de baan over kwamen tot het brute geweld van de grote mannen. Kijk voor de geweldige filmpjes van zowel de moeders als de finales op youtube onder Theissen Cup 2 of www.fccl.nl.