Jeroen Brundel plaatst de G-sleutel, Harry Waalderbos kijkt toe.
Jeroen Brundel plaatst de G-sleutel, Harry Waalderbos kijkt toe. Foto: Ferry Broshuis

Weer een creatie van Harry Waalderbos

Glanzende G-sleutel siert nu muziekkoepel

Zieuwent - "Den Harry Waalderbos, dat is nu superkael". Met deze kernachtige opmerking van Jos Kolkman, voorzitter van Zieuwents Belang, werd woensdagavond de bewondering treffend uitgedrukt voor de prestatie van de 70-jarige Harry Waalderbos. Deze keer had hij een glanzende G-sleutel gemaakt en die werd dinsdagavond op het dak van de muziekkoepel geplaatst. Zijn oude beroep van smid komt hem bij het maken van dit soort voorwerpen goed van pas. Wat zijn ogen zien kunnen zijn handen maken kun je zeggen.

Onder toeziend oog van Harry Waalderbos die zelf ook hoog op de ladder stond werd de G-sleutel met vakmanschap door Jeroen Brundel op het dak van de muziekkoepel geplaatst. En natuurlijk paste die G-sleutel wonderwel want dat had Harry Waalderbos van tevoren natuurlijk weer goed uitgekiend. In feite werd met het plaatsen van deze muzieksleutel het project van de aanpassing van het dorpsplein, waarmee Zieuwent ook landelijk zulke hoge ogen gooide, helemaal afgerond. Dit is het laatste puntje op de 'i', zo kon Jos Kolkman vaststellen.

De muziekkoepel krijgt door deze fraaie G-sleutel die dinsdagavond in de late avondzon diep glansde extra cachet. Door de aanpassing van het dorpsplein en de veranderde ligging van de muziekkoepel worden er geen muzikale optredens meer in gegeven omdat de afstand tot de toehoorders te groot is. De koepel is meer een trefpunt en je kunt er heerlijk zitten, maar de G–sleutel verraadt de eigenlijke status.
Overigens is deze G-sleutel een van de vele vakkundige werken die Harry Waalderbos in de loop van de jaren geheel belangeloos voor de Zieuwentse gemeenschap heeft gemaakt. Jos Kolkman kon ook nog vertellen dat veel aankomende kunstenaars bij Harry Waalderbos te rade gaan bij het in de praktijk uitvoeren van een kunstproject. Zijn oude vakmanschap brengt dan altijd een mooie en praktische oplossing.