Uiteraard ontbreekt de waterbak niet tijdens de Pinksterrace.
Uiteraard ontbreekt de waterbak niet tijdens de Pinksterrace. Foto: Henri Walterbos

'We geven gehoor aan ideeën van jong en oud'

2e Pinksterfestijn Harreveld nieuwe stijl

Harreveld - Maken velen zich na Pasen, Hemelvaartsdag alweer op voor de voorlopig laatste 'vrije dag van de baas', in Harreveld kijken ze er juist naar uit. Het 'Pinksterfestijn' staat namelijk weer voor de deur. Afgelopen jaar een zeer geslaagde eerste editie met een nieuwe indeling van de kermisdagen. Zowel de nieuwe opzet, de indeling van het terrein als nieuwe activiteiten hebben hieraan bijgedragen.

Net als afgelopen jaar ligt de organisatie van het 'Pinksterfestijn' niet alleen in handen van het Feestcomité, maar ook in handen van diverse inwoners. 'Op deze manier geven we gehoor aan ideeën van jong en oud,' vertelt Jos Weikamp, voorzitter van zowel het Feestcomité als de Schutterij. 'Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de aankleding van het plein. Daar zijn mensen enorm druk mee.'

Wijziging vogelschieten
In grote lijnen zal het programma hetzelfde zijn. Met de leden van de schutterij is echter wel besloten met ingang van dit jaar voor een andere opzet van het vogelschieten te kiezen. De organisatie van het vogelschieten zal niet meer in handen zijn van het bestuur van de Schutterij, maar is ondergebracht bij de organisatie van het 'Pinksterfestijn'.

'Veur mekare'
Zaterdag 23 mei start het Pinksterfestijn om 11.00 uur met een dialectviering in de kerk onder leiding van pastor Hetty Bresser. Thema van de viering is 'Veur mekare.' Aansluitend de Tienkamp en de kinderspelen, beiden op het KSH-terrein. Weikamp: 'Dat wordt echt hilarisch. Iedere wijk gaat iets met een paard doen, waar ze nu alvast een naam voor mogen bedenken. Harrevelders zijn creatief en hebben gevoel voor humor, dus dat zal wel mooie paardennamen opleveren.' Na afloop vanzelfsprekend groot feest in de tent met 's middags DC Relive en 's avonds Premium, DJ Paul Elstak en DJ Franky D.

Zondag kan er vanaf 9.30 uur ingeschreven worden voor het kaarten dat 10.00 uur begint. Een uurtje later wordt het inhaken en meedeinen geblazen met het Dinxpers Smartlappenkoor.

Vogelschieten door organisatie Pinksterfestijn

Om 13.30 uur begint de Pinksterrace Harreveld, één van de grote nieuwe succesnummers van afgelopen jaar. Uiteraard ontbreekt aan het eind niet de waterbak. Dit jaar naast de klasse voor volwassenen ook de Bikkelklasse voor jongeren tot en met 16 jaar. Aansluitend muziek van Terms & Conditions. 's Avonds groot feest in de tent met Mr. Nice met aanvulling van DJ Bacchie.

Slotdag
Op de slotdag gaat het erom wie de opvolgers zullen worden van Koning Jan Wolters & Koningin Ellen Melchers. Van 08.15 tot 08.45 uur kan er ingeschreven worden voor het Koningsschieten in de feesttent. Onder aanvoering van muziekvereniging St Agatha wordt er gemarcheerd naar het KSH-terrein voor het vogelschieten, voorafgegaan door de vaandelhulde.

Na de kroning van alle winnaars wordt het feest voortgezet in de feesttent met de formatie Los Nederpop. Niks kalm aan, er wordt nog een tandje bij geschakeld deze laatste kermisdag. 's Avonds het slotbal met First Million en DJ Jeroen. Gedurende de kermis zal Corsogroep de Witte Brug de jaarlijkse verenigingstent runnen.