Vrienden van de Antoniushove ontvangen 1000 euro.
Vrienden van de Antoniushove ontvangen 1000 euro. Foto: Bernadet te Velthuis

Schildersbedrijf Remy Elferink schenkt Vrienden van Antoniushove 1000 euro

Lichtenvoorde - De stichting Vrienden van Antoniushove ontving begin mei een bedrag van 1000 euro van Schildersbedrijf Remy Elferink uit Lichtenvoorde. "Ik gun ouderen eenzelfde manier van leven zoals ze die vroeger geleefd hebben. De ouderen die nu in Antoniushove, Hof van Flierbeek of de Patronaatshof wonen, hebben Lichtenvoorde gemaakt en welvaart gebracht."

De gift aan de Vrienden van Antoniushove is een vorm van dankbaarheid en respect voor de ouderen. "Zij hebben meer nodig dan alleen elke dag een boterham uitgedeeld krijgen." De hoofdreden om dit bedrag aan de Vrienden van Antoniushove te schenken is dat een oplevering van een appartementencomplex voor senioren ergens anders in de Achterhoek hem aan het denken heeft gezet. Bij de badruimte hing een rooster met daarop het gegeven dat er twee keer per week gedoucht werd.
De ouderenzorg staat onder enorme hoge druk en met deze vorm van ondersteuning wil Remy Elferink dat betrokkenen deze last op bepaalde momenten van de schouders kunnen schudden. "Als het mij goed gaat, dan mag het een ander ook goed gaan. Ik gun ouderen, wanneer het allemaal niet zo goed meer gaat en zij elke dag een beetje moet inleveren, een waardevol leven."
De Vrienden van Antoniushove zijn blij met de gulle gift. Er zijn weliswaar duofietsen aangeschaft en is er door de Vrienden geïnvesteerd in een rolstoelbus, in een bewegingstuin en nog veel meer, maar al deze middelen moeten wel onderhouden worden of mee gewerkt worden. Het organiseren van deze activiteiten kost ook geld. Die kosten komen elke maand of seizoen terug.
Schildersbedrijf Remy Elferink bestaat 10 jaar. De allround schilder vindt het daarom een uitstekende gelegenheid 1000 euro aan de Vrienden van Antoniushove te overhandigen. De Stichting Vrienden van Antoniushove ondersteunt bewoners van het de woonzorgcentra van Careaz in Lichtenvoorde door op verschillende manieren geld en middelen bijeen te brengen om het leefgenot van ouderen te vergroten.