Sander Momberg, Esmee Vosses, Raymond Spekschoor en Vera Berendsen.
Sander Momberg, Esmee Vosses, Raymond Spekschoor en Vera Berendsen. Foto: Bernadet te Velthuis

De Mariënveldse kermis met een open en vernieuwend karakter

Mariënvelde - Op zaterdagmiddag 16 mei heeft de bevolking van Mariënvelde samen met Ronald Straatman en het koningspaar de kermis swingend en feestelijk geopend. Een warming-up voor jong en oud. Bij zaal Heutinck was er een optreden van de Tirolergroep Floesser en het Heelse gezelligheidskoor 'Kiekan. Een hoop gezelligheid in het centrum van Mariënvelde. 's Avonds werd er verder gefeest met de band Premium.

Op zondag 17 mei vond de vernieuwde evenementenmiddag plaats. De gewesten en de kindergroepen streden naast en 'om en om' met elkaar. Als deelnemer of als enthousiaste supporter. Op de weg tussen café Wieggers en de feesttent waren ze onder andere druk met: autodrukken, autoproppen, kleurenmemory en splasch bal.

Beide vogels door dames eraf geschoten

Het laatste tentspel, kauwgom spugen, maakt bij veel mensen de kaken los van het kauwen en lachen. Gewest 'De Kom' en jeugdgroep 'De Kom' kwamen deze middag als winnaar uit de bus. Tweede werd 'Grotendiek', derde 'Scheiddijk' en vierde 'De Rest'. 's Avonds stond aansluitend de band 'Matchstick' en 'DJ DouBBle B' klaar.

Vogelschieten
Op de laatste dag van de kermis, maandag 18 mei, ging 's morgens vroeg om 10:00 het geknal los. Het vogelschieten was weer begonnen.
Vera Berendsen schoot de vogel eraf en mocht zelf haar koning Raymond Spekschoor uitzoeken.

Jeugd
Bij de jeugd werden Esmee Vosses en Sander Momberg prins en prinses. Een primeur in Mariënvelde dat beide vogels door de dames eraf zijn geschoten.

Afsluiting
De Mariënvelders hebben samen met 'Lady en de Vageband' en DJ DouBBle B de kermis gezellig en voldaan afgesloten.

Iedereen (vrijwilligers, dorpsgenoten en vrienden van Mariënvelde) namens de Stichting Kermis Mariënvelde bedankt voor het slagen van Kermis Mariënvelde 2015.