Kom ook een kijkje nemen bij zorgboerderij Bergensteijn in Vragender.
Kom ook een kijkje nemen bij zorgboerderij Bergensteijn in Vragender.

Op de plek waar ooit varkens zijn vetgemest, is een nieuwe dagopvang gecreëerd

Open dagen bij Zorgboerderij Bergensteijn

Vragender - Fietsend over de Oorschotweg zou het je bijna ontgaan. Alleen het bordje "Zorgboerderij Bergensteijn" wijst erop dat het toch echt hier moet zijn. Eenmaal achterom gekomen zie je meteen de levendigheid. Tijdens de Open dagen op 30 en 31 mei kunt u dit vanaf 10.30 uur zelf ervaren. Dan staan de deuren open en de koffie klaar.

Op de plek waar ooit varkens zijn vetgemest en menig schaap zijn lammetje op de wereld heeft gezet, is een nieuwe dagopvang gecreëerd. "Het is allemaal snel gegaan" zegt Lyda van den Berg van zorgboerderij Bergensteijn. "Nadat ik vorig jaar 1 maart in ons huis ben gestart en merkte dat de bezoekers het hier naar hun zin hadden, heb ik Frans en de jongens eens lief aangekeken, we werden het snel eens. Deze schuur is perfect om tot dagopvang te verbouwen. Als we anderen hiervan kunnen laten meegenieten en hun een thuis gevoel kunnen geven, waarom niet?"

Vervolgens brak er een drukke periode aan. Plannen maken, ideeën uitwerken, passen, meten en bouwen. Onvoorstelbaar wat er in ruim een half jaar met hulp van velen is neergezet. "Bij het ontwerp en indeling heb ik me laten leiden door wat ik de bezoeker wil bieden. Hier moeten de bezoekers zich op hun gemak voelen, dus zonder dat er aan hun getrokken wordt. Bergensteijn moet hun een thuis gevoel geven. Dat wil zeggen dat ik kleinschalig wil werken (red. maximaal 7 bezoekers per dag) we vinden het bijvoorbeeld belangrijk om s' middags samen warm te eten. Vandaar dat we hebben gekozen voor een open keuken. Samen met de bezoekers die dat willen, bereiden we het eten voor."

Als je op de dagopvang binnenkomt waan je je onmiddellijk in een landelijke omgeving. Door het gebruik van grote ramen is er veel licht en een prachtig uitzicht over de weilanden die tegen de dagopvang aan liggen. We zitten midden in de natuur, s' winters zien we veel vogels overtrekken die in de lente weer terug komen om te nesten. Omdat ik het belangrijk vindt dat de bezoekers veel buiten komen hebben we een aangepaste tuin, grote moestuin en een kippenhok waarbij de bezoekers kunnen meehelpen. Ook maken we dagelijks een wandeling om het bewegen te blijven stimuleren."

Deze enthousiaste zorgonderneemsters kan nog uren over haar zorgboerderij en passie voor deze doelgroep vertellen. Maar u kunt het beste zelf een kijkje komen nemen. U bent van harte welkom op de open dagen op 30 en 31 mei vanaf 10:30 uur.