Hopelijk zal deze selectie ook volgend seizoen schitteren in een hogere klasse.
Hopelijk zal deze selectie ook volgend seizoen schitteren in een hogere klasse. Foto: Bernadet te Velthuis

Na de 2 x 25 minuten kon de beker in ontvangst genomen worden

LZV 3 kampioen en gepromoveerd

Lichtenvoorde - Na een lang en zwaar seizoen zijn de zaalvoetballers van LZV Kuypers Hair & Wellness 3 op 18 mei kampioen geworden en dus tevens gepromoveerd! De champagne kon na de 2-5 overwinning op Zavodo in Doetinchem ontkurkt worden.

Het verschil met de nummer twee Eibergen is nu 4 punten en kan met nog één wedstrijd te spelen voor Eibergen niet meer ingehaald worden. Vorig seizoen waren de heren van LZV 3 al heel dichtbij het kampioenschap, toen op de laatste speeldag onnodig en door toedoen van de scheidsrechter ver na de reguliere speeltijd gelijk werd gespeeld en daardoor op doelsaldo de tweede plaats werd behaald. Dit debacle in Steenderen is dus goed verwerkt en nu ook definitief uitgewist.

Zavodo probeerde nog roet in het eten te gooien door met een aantal spelers van Zavodo 1 aan te treden, maar LZV 3 speelde goed en stond halverwege de wedstrijd terecht met 0-2 voor. Vlak na rust maakte Zavodo de aansluitingstreffer, LZV raakte echter niet in paniek en maakte snel de 1-3 en gooide het duel op slot. Onder toeziend oog van de vele toeschouwers kon de wedstrijd uitgespeeld worden en de score werd uiteindelijk uitgebouwd worden naar 2-5.

Na de 2 x 25 minuten mochten de armen de lucht in en kon de beker in ontvangst genomen worden. Het bestuur van LZV Kuypers Hair & Wellness kon wel een opsteker gebruiken binnen de club en een afvaardiging van het bestuur stond klaar om de bloemen te overhandigen. De welverdiende, heerlijke koele Coronaatjes stonden in de kantine van de Hamalandhal klaar om genuttigd te worden.

KNVB titel opdragen
LZV 3 wil deze KNVB-titel opdragen aan de in januari 2015 overleden Fons Spexgoor van onze shirtsponsor Gelre Metaalwaren. Fons was altijd geïnteresseerd en vroeg vaak naar de prestaties van "zijn" zaalvoetbalploeg. Hij zal trots zijn en we zullen de naam van jouw bedrijf met trots blijven dragen. Hottuning, Bakker Jos Knippenborg, Han ter Woerds Sport en Theo Lurvink Textiel willen we tevens bedanken voor de sponsoring en het vertrouwen.

KNVB-titel opgedragen aan Fons Spexgoor

Daarnaast willen we de voetballers van voetbalclub Ons Genoegen bedanken voor het wekelijks fungeren als sparringpartners op de donderdagavonden voor een groot deel van de selectie van LZV3. Ten slotte een dankwoord voor de onmisbare vrijwilligers van LZV, zoals Stef Stortelder, Tonnie Bouwmeester en André van Bronkhorst.

Teamsamenstelling
LZV Kuypers Hair & Wellness 3 bestaat uit de volgende spelers: goalkeeper Casper van Bronkhorst, de in Lichtenvoorde woonachtige Grollenaar Joost Frank, de in Groenlo woonachtige Lichtenvoordenaar Roy Baks, aanvoerder Rob Wolterink, het tactische brein Bas Broens, vaste waarde Marlon Beemers, speler/coach Martijn Hulshof, het grote talent Thijs van Bronkhorst en diepe spits Gerben Geerdink.

Hopelijk blijft deze selectie ook volgend seizoen compleet om te kunnen schitteren in een hogere klasse.

Het bleef nog lang onrustig in de kantine van de Hamalandhal en daarna bij café Kruup.