Lode Hulshof (m) mag zich Nederlands kampioen noemen.
Lode Hulshof (m) mag zich Nederlands kampioen noemen. Foto: Bernadet te Velthuis

Hernieuwde kennismaking met hoogste podium

Lode Hulshof Nederlands kampioen

Lichtenvoorde - Klein van stuk, maar groot van daad. En hij flikte het toch maar weer. Twee jaar geleden nationaal kampioen in de welpenklasse en vorig jaar debuterend als pupil met een fraaie 3e plaats. Zelfs een ongelukkige sleutelbeenbreuk kon dit jaar zijn opmars naar de hoogste trede van het podium niet stuiten.

De verwachtingen waren weer heel hoog gespannen. Zou Lode er opnieuw in slagen aan alle spanning weerstand te bieden en de pupillentitel voor zich op te eisen? Vol verwachting werd dan ook de reis naar Nijmegen ondernomen, waar de nationale jeugdkampioenschappen plaatsvonden. Er werd gespeeld in vier categorieën: junioren, cadetten, pupillen, welpen. Lode gold van tevoren als favoriet, gezien zijn nummer 1 positie op de Nederlandse ranglijst. In de ochtend werd er in een vijfmans poule gespeeld om twee plaatsen in het hoofdtoernooi. Lode wist al zijn poulewedstrijden te winnen, waardoor hij zich overtuigend plaatste voor de kwartfinale.

In deze kwartfinale ondervond Lode flinke tegenstand. Even zag het er wat somber uit toen Lode in de eerste twee games zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander: 0-2 derhalve. Dat betekende dat hij dus niets meer mocht verliezen en 3 games in winst moet omzetten. Tijd om de rug te rechten en niks meer weg te geven. Maar hij groeide in de wedstrijd en hield de zenuwen voldoende in bedwang. Dat resulteerde in een 3-2 eindscore en een plaats in de halve finale! Daarin leek de geschiedenis zich te herhalen. Zijn goed spelende opponent pakte de eerste game, maar verder liet Lode het niet komen: de volgende 3 games gingen overtuigend naar de Litac-speler. Daarmee was de finale bereikt.
In deze eindstrijd, die nooit spannend werd, pakte Lode uiteindelijk de Nederlandse titel bij de pupillen. Een prestatie die nooit eerder door een Litac-speler werd gehaald. De sterke ontwikkeling die Lode doormaakt is ook de Nederlandse Tafeltennisbond niet ontgaan. Onder begeleiding van bondstrainer Terry Schaffers en persoonlijke coach Suzanne Dieker traint Lode gemiddeld 7 keer in de week. Zijn ontwikkeling en prestatie hebben ertoe geleid dat Lode in juni is geselecteerd voor twee internationale toernooien, te weten een toernooi in Zweden en een toernooi in Luxemburg. Lode zal komend najaar voor Litac uitkomen in de hoogste landelijke jeugdklasse (Landelijk A) samen met Rutger Carelse, Lars Banning en Kevin Pan. Daarin willen ze meestrijden om de bovenste plaatsen.