De Heuzelsgoot, straks de Slingegoot, nabij de Halve Maan in Groenlo.
De Heuzelsgoot, straks de Slingegoot, nabij de Halve Maan in Groenlo.

Instemming over naamgeving
openbare ruimte De Laarberg

Groenlo - Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre heeft ingestemd met de voorgestelde naamgeving ten behoeve van de openbare ruimte op het regionaal bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo.

Het verzoek om een voetpad in het centrum van Groenlo te vernoemen naar Koning Willem Alexander en Koningin Maxima is afgewezen om in een later stadium in heroverweging te worden genomen. De volgende uitbreidingsfase van De Laarberg wordt opgestart met het gevolg dat de Noordgang en de Zuidgang worden doorgetrokken. Hierdoor ontstaan er nieuwe openbare ruimten, die van een naam moeten worden voorzien.
Daarnaast heeft het college zich gebogen over de naam Heuzelsgoot, gegeven aan de uitstroom van het grachtwater nabij de Halve Maan ter hoogte van het dierenpark. Heuzelsgoot is echter de naam behorende bij de instroom van het grachtwater. Op advies van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo wordt nu definitief de naam Slingegoot gegeven aan de uitstroom van de Grolse stadsgracht ter plekke. Volgens wethouder René Hoijtink is een en ander ondanks het collegebesluit nog niet officieel, omdat nog even afstemming moet plaatsvinden met het Waterschap.
Met betrekking tot het regionaal bedrijventerrein De Laarberg heeft het college de gedane voorstellen overgenomen, zodat de namen Zuidgang, Noordgang, Ruiterpad, Groot Hoornwerk en Redan definitief zijn vastgesteld. De laatstgenoemde namen zijn met uitzondering van Ruiterpad eveneens aangedragen door de Oudheidkundige Vereniging Groenlo en verwijzen naar de historie van het betreffende grondgebied.

Vernoemen naar Willem Alexander en Maxima?

Groenlo Vestingstad Promotion/Groepsuitjesgroenlo heeft burgemeester en wethouders voorgesteld om het wandelpad in de zogenaamde Kloostertuin in het centrum van Groenlo (vanaf de brug De Kikkersprong tot aan de brug nabij het Schralenstein) de naam Koning Willem Alexander en Koningin Maxima toe te kennen. Het voorstel heeft te maken met het feit dat het Koningspaar op 6 mei 2014 Groenlo heeft bezocht en toen over dit pad heeft gewandeld. Het voorstel van Grollenaar Erik Mentink en zijn bedrijf heeft men afgewezen. Wethouder René Hoijtink voegt hier wel direct aan toe, dat men een en ander te zijner tijd in heroverweging wil gaan nemen. Dit op het moment dat het gehele rondje stadsgracht in Groenlo in het kader van het Programma Stad Groenlo gereed is. "Vanzelfsprekend is het uniek dat het Koninklijk paar Groenlo heeft bezocht en daarom staan wij niet onwelwillend om met dat verzoek iets te gaan doen. Maar hoe of wat is nog niet bekend. Iets om in een later stadium op terug te komen," aldus wethouder Hoijtink.